Stanas513 Stanas513 diskuze u autorů

☰ menu

Miroslava Dvořáková

Autorka, o které jsem vůbec nevěděla. Četla jsem zatím jenom jednu její povídku "Mám lidi docela rád" a ta ve mně zanechala dobrý pocit. Trochu záhad a napětí, jak to vlastně všechno dopadne, je bezvadné čtení.

12.07.2020


Jackie Collins

Úžasná autorka s velice čtivým stylem psaní. Škoda, že nás už opustila, určitě by napsala ještě spoustu krásných románů. První kniha byla Lucky a pak všechny další. Už mi zbývá jen přečíst poslední: Krev není voda. Určitě doporučuji.

30.12.2018


Stephen King

Carrie je jeho prvotina, sám King ji uvádí jako základní možnost ke čtení. Možná je dobré zkusit nějaké sbírky povídek např. Čtyři roční doby. V podstatě všechny jeho knihy se dají číst samostatně kromě Temné věže.

27.11.2018


Stephen King

Mojí první knihou od Stephena Kinga bylo Svědectví (asi v r. 2000). Můj tehdejší přítel pracoval v kotelně v nemocnici a protože věděl, že ráda čtu, přinesl mi několik knih, které se měly spálit. Tato byla mezi nimi. Přestože má kniha téměř 900 stran, přečetla jsem ji jak se říká jedním dechem během asi pěti dnů a tím začal můj hon za tímto autorem. Dnes mám v knihovně na čestném místě většinu jeho svazků (kromě Temné věže, kterou jsem ale samozřejmě přečetla) a snažím se dočíst všechny jeho v Čechách vydané knihy. Také ráda sleduji filmy, které jsou podle jeho knih natočeny a zkoumám, do jaké míry se tvůrci trefili do ztvárnění. Většinou se jim to povede, i když ta hrůza, která dýchá z knih, musí být nahrazena jinými efekty. Právě mám rozečtený jeho životopis (viz jonas4731) a konečně jsem sehnala Puls. Už se těším na četbu! Stephene, díky za to, že jsi!

22.10.2018