sarka9190 sarka9190 diskuze u autorů

☰ menu

Hadžime Isajama

Tvorba Hadzimeho Isajamy patří mezi mé oblíbené mangy. Přiznám se, že jsem Útoku titánů nepropadla ihned, jelikož mi vadí ukricenost a nevyzralost ústředního hlavního hrdiny a vysoká míra pateticnosti a dramatu. A to mám něco nakoukano a nacteno. Nicméně to všudypřítomné napětí, milion otazníků a také fakt, že se s postavami autor nemazli, to celé okorenene syrovou hutnou kresbou, to se opravdu moc nevidí. Ano, kresba není místy dokonalá, Ale upřímně, po prvních stránkách je mi to vcelku jedno a po přečtení mám ještě příjemnou husí kůži, kterou umí navodit třeba Fullmetal Alchemist. A to je něco, čím si mě autorova tvorba získala. Komixy, zvláště v Japonsku, jsou rovny knihám a zde to platí stonadobne.

05.02.2020


Terry Pratchett

Vlastně ani nevím, proč jsem si jej již nepřidala, hlavně, že mám část knihovny zacpanou jeho knížkami. Co dodat, jeho romány jsou moje srdeční záležitost. Někde jsem četla recenzi, že jeho díla se liší od dalších tím, že postavy nejsou tzv. do počtu - potenciální oběť č. 1, potenciální oběť č.2, zabitý č.1, zabitý č.2, skoro každá postava má svoje zázemí, humor, smysl. Jak hlavní, tak vedlejší. Jeho příběhy jsou o lidech a nejlidštější na světě. Nevím, kde jsem to četla, ale naprosto se s textem ztotožňuji.

28.02.2019


Petra Neomillnerová

Lehké letní čtivo:-)Čte se samo:-)

07.08.2018


Steve Rune Lundin

V některých komentářích se uvádí jak moc je autor jedinečný a proto úžasný a já naprosto soulasím. Nicméně budu upřímná - k Eriksonovi jsem si cestu musela najít. Bez obalu přiznám, že Měsíční zahrady pro mne byly značně nestravitelné a nudné. Rovněž nepatřím mezi fanoušky, kteří přečtou celou sérii na jeden zátah, kvůli vysoké míře deprese a úmrtnosti. Takže dám 2-3 díly za sebou a pak musím přejít na chvíli na něco jiného. Každopádně u tohoto autora mám jistotu, že až budu číst sérii odznova, určitě tam objevím spoustu nového. A příště zase. A potom zase...

07.08.2018


Neil Gaiman

Neil Gaiman je pro mně pohádkář pro dospělé. Kultovky jako Nikdykde, Anansiho chlapci, Koralina, Spáčka a vřeteno atd. atd. Můžu jej číst pořád. Pohádky jsou nadčasové, on je nadčasový.

07.08.2018


Simon R. Green

Série Lesní království a Morituri jsou pro mne TOP z jeho tvoby. Noční strana mne přivedla k urban fantasy(spolu s NikdyKde od N.Gaimana), takže třebaže je jeho nynější tvorba slabší a místy u něj dochází k vykrádání sama sebe, tak zmiňované série budou mít vždy čestné místo v mé knihovně.

07.08.2018


Haruki Murakami

Mám spoustu oblíbených autorů, rozhodující je nálada. V současné době nicméně hledám něco, co mě překvapí. A takový je Murakami. Jednoduchý kultivovaný text, kde absolutně netušíte, co přinese následují stránka, takže nezbyde, než knihou proplout a užít si ji. Netlačit na pilu. Musím přiznat, že jeho knihy si opravdu užívám stránku po stránce, jsem neustále překvapovaná a jelikož je to to, co teď v knihách hledám, jsem nadšená.

07.08.2018