Robert Cambert Robert Cambert diskuze u autorů

☰ menu

Anne Frank

Jestli si chcete zachovat čistou památku na tuto nevšední a vnímavou dívku, která věřila v lidské dobro - pak se rozhodně vyhněte knize ELÉV Philipa Rotha. Jak by uvažovala o svém deníku Anne, kdyby přežila? Následky jsou přímo devastující.

05.10.2011


Arnošt Lustig

lustig (něm.) - radostný, veselý NOMEN OMEN

10.09.2011


Jiří Suchý

Suchý jako jeho příjmení. Proč vždycky ze slavné dvojice umře ten geniální a zbyde jen ten trapák?!

10.09.2011


Jiří Koten

Neobyčejný člověk, který přečetl snad všechny knihy, co za přečtení stojí.

10.09.2011


Simona Ingrová

Bohužel jako autor to sem musím napsat: my, literáti, máme tu smutnou jistotu, že i když budou naše knihy jen konzumního charakteru (tzn. tvořené pro momentální publikum bez toho, aby chtěly zobrazovat novým způsobem uměleckou realitu nebo vyslovovat nové myšlenky) a nebo budou stát za starou bačkoru úplně, tak nás v případě násilné smrti stejně čeká jakáž-takáž sláva a pověst "spisovatele". Na druhou stranu jsem předsvědčen, že paní Simona Monyová nikdy neměla žádné přehnané ambice být skvělou a hodnotnou autorkou, která míří do světového literárního kánonu. Je smutné jak dokáže mediální masáž zcela pošpinit senzací obraz skutečnosti. Jedněm je drásáno srdce dalšími a dalšími detaily, druhým je zas protivné předkládání modly. Čest její památce!

10.09.2011


Joanne Rowling

"Už na rohu ulice postřehl první známku čehosi podivného - kočku, která si prohlížela plán města." - kdyby paní Rowlingová zemřela bezprostředně po této větě z prvního dílu, tak by možná byla autorkou nesmrtelnou. Jen Kafka snad by dokázal potkat na každodenní ulici takovouto kočku. Mohla by se rozehrát úžasná Odyssea imaginace a absurdity...bohužel, paní Rowlingová psala dál a my máme místo skvělého existenciálního fragmentu jen sedm naprosto xxxx (nevím jaký přívlastek "tomu" dát - snad nejblíže je "zbytečných", což ale nevyjadřuje to neživotné násilné spojení fantazie, dětského a dospěláckého světa s trillerem) knih.

10.09.2011