PeťkaW. PeťkaW. diskuze u autorů

☰ menu

Michael Scott

Po dočtení série Nesmrtelného Nicolase Flamela můžu říct, že Scott je jedním z nejpečlivějších autorů, se kterými jsem se setkala. Jeho znalosti mytologie a historie jsou fascinující a jejich zapojení do fantasy příběhu ze současnosti ještě víc. Doporučuji každému, kdo i v dospělosti věří na mýty, fantastické bytosti a pověsti. V podání Scotta je totiž máte všechny takřka na dosah ruky a žijete jejich příběhy.

14.06.2017


Neil Gaiman

Jsou autoři, od kterých můžete přečíst deset jejich knížek a nedokáží vás oslovit. A pak jsou autoři, od kterých vám stačí jedno dílo, a to vás ohromí natolik, že se vám nesmazatelně dostane pod kůži. A právě mezi ty druhé patří Neil Gaiman. Čtení jeho Hvězdného prachu považuju za jeden ze svých nejlepších a nejsilnějších čtenářských zážitků.

14.06.2017


Oscar Wilde

Oscar Wilde je opravdu spisovatel s velkým S. Jediná jeho smůla byla v tom, že se narodil ve špatné době. Jeho díla nesednou každému, ale mě si podmanil dokonale. Jeho styl, slovní hříčky, popisy, myšlenky, hluboké úvahy, stylistika... Při čtení jeho děl můžete snít s otevřenýma očima, filozofovat nad hrnkem kávy, nebo trnout nad surovostí popisů a ničím nezjemňovanou realitou.

09.06.2017


Christopher Paolini

Hrdina mého dospívání! Právě Paolinimu a jeho Eragonovi vděčím za to, že jsem se tak po hlavě vrhla do čtení a za svou lásku k fantasy. Ve třinácti letech pro mě byl patnáctiletý kluk, který vydal světový bestseller vzorem a má za to můj obdiv i teď. I když jsem s dalšími roky našla v knihách chyby, které jsem předtím neviděla, bude mít Odkaz dračích jezdců v mém srdci nezastoupitelné místo. Škoda, že o něm už dlouho nebylo slyšet. Ráda bych si od tohoto autora přečetla i další knihy.

09.06.2017


George R. R. Martin

Martin a jeho nekonečný epos o přicházející zimě... co k němu říct? Nevybavuji si žádného jiného autora, který by měl tak bravurně propracovanou historii svého světa. Každý rod, každý strom, každé místo, člověk... ke všemu se něco váže a je s něčím propojené. V tomhle směru je Martin opravdu nedostižný a nepřekonatelný a člověk nemůže jinak, než smeknout. To, že jsou knihy zároveň čtivé, zajímavé a člověk při nich nejednou měl infarktové stavy, když umřela jeho (další) oblíbená postava, je pak přímo vražedně dobrý mix, díky kterému je právem považován za jednoho z nejlepších autorů posledních let.

08.06.2017


Sarah J. Maas

Pokud je J.K. Rowling považována za královnu fantasy knih, pak S.J. Maas víc než zdatně aspiruje na titul princezny tohoto žánru. Série Skleněného trůnu je teprve její prvotina a i tak si byla schopná získat neskutečnou oblibu čtenářů. Série "Dvorů" její oblibu jenom potvrzuje a prohlubuje. Pokud takhle bude pokračovat... no, máme se na co těšit :)

01.04.2017


Joanne Rowling

Myslím, že víc než komu jinému, vděčí už alespoň dvě generace právě Rowlingové, že se tolik dětí dostalo ke čtení. Ať už na ni máte jakýkoliv názor, tak tohle jí nikdo upřít nemůže. Vytvořila něco, co se jen tak nevidí a asi nějakou chvíli neuvidí. Já s Harrym Potterem a jeho příběhy vyrůstala a bylo to krásné vyrůstání plné fantazie a kouzelných příběhů, které mi nikdo nevezme ;)

01.04.2017