notburga notburga diskuze u autorů

☰ menu

Otakar Batlička

Rychlé šípy mě neminuly, zato s Batličkou jsem se seznámila až díky manželovi. Oddychové čtení na odpoledne je to parádní :)

Jinak slyšela jsem, že jeho písemná pozůstalost skončila také neslavně. Když zemřela vdova po O. Batličkovi (na začátku 60.let), nastěhovala se do prázdného bytu mladá rodina. Velmi je potěšilo několik beden s listy popsaného papíru, neboť si vytápěli tuhými palivy. Podle všeho jim toto zvláštní topivo vydrželo tři roky. Někdo má prostě smůlu...

09.09.2015


Jaroslav Pišl

Velmi milý, příjemný a ochotný pán. Poradí s čímkoli budete potřebovat. Bonsaje od něj mají vysokou úroveň a bez problémů přežívají i v paneláku :)
Pokud někdy budete mít cestu, určitě se zastavte v jeho Bonsaj centru v Libčanech. Otevřeno je stále kromě pondělí a vstup je zdarma. Nemusíte ani nic nakoupit (a přesto se tu na vás nedívají skrz prsty). Přilehlý zahradní areál s čínským pavilónem, zenovou zahradou nebo zoo koutkem pro děti opravdu stojí za shlédnutí. Je tu nádherně vidět práce s japonskou tradicí vnímání prostoru a umění tvorby zahrad.

31.05.2015