Morana107 Morana107 diskuze u autorů

☰ menu

Iona Grey

Chce se mi občas křičet, že má tolik lidí předsudek vůči knihám s romantickým tématem, protože to prý nemá dostatečnou literární hodnotu.
Bože, jak na nějakém pokryteckém banketu, kde všichni předstírají, že zbožňují jen tři sta let staré klasiky v originále. Čtete to, všichni vědí, že je to hrůza, ale nikdo to nepřizná. Je to jako v pohádce Císařovy nové šaty, všichni viděli, že je nahý, ale raději mu blahopřáli a obdivovali jeho nový oblek, jen aby nebyli za hlupáky.
Tohle je podle mě jedna z nejlepších autorek naší doby. Má to náboj, úžasný popis chutí, vůní, vjemů, citů, toku vzpomínek i psychické rozpoložení hlavních hrdinů. Tolik lásky i nápadů. K těmhle knihám se budu ráda vracet!
Díky, Iono Grey i báječný překladateli.

24.04.2023


Hana Martinková

Knihy od této autorky patří k úplné špičce tohoto druhu literatury, ví přesně, co chcete a to taky dostanete. Nejprve jsem se nechala zlákat Andělskou tváří, protože film se mi líbil vždy, ale jakmile vezmete do ruky knižní předlohu, tak se připravte, že vám vyrazí dech. Nesrovnatelné. Dále jsem sáhla po Pánu hor I. s tím, že si přečtu první díl a tím to skončí, ach jak jsem byla naivní, budete prostě chtít vědět, jak si povedou pokračovatelé rodu Edmonda de Braie se stejnou bouřlivou a temnou krví a studenýma pichlavýma očima jako on sám. I když přiznávám skutečný Pán hor byl jen jeden.
Už se nemůžu dočkat knihy Znamení jednorožce, jsem si jistá, že mě opět nezklame. Nemám nejmenší výhrady, naprosto úžasné, děkuji autorce za její velký talent.

06.08.2020