midloch midloch diskuze u autorů

☰ menu

Masaru Emoto

Masaru Emoto je hlavně šikovný obchodník s lidskou důvěřivostí (rozuměj podvodník - což je taky jediná profese ve které je odborník a která obsahuje slovo voda jako kořen slova). Rozhodně není specialistou v oboru fyziky ani chemie a už jen jeho vzdělání na obskurní instituci v oboru alternativní medicíny je toho důkazem. Jeho texty o paměti vody a souvisejících tématech jsou naprosté pavědecké bláboly odporující všem poznatkům současné vědy.

Pokud někdo věří, že voda má paměť, pak doporučuju hledat googlem heslo "paměť vody pavel jungwirth" a dostanete se na řadu populárních článečků, ba dokonce i na populární přednášku od předního fyzikálního chemika, který se "pamětí vody" zabýval na opravdu profesionální úrovni.

Pokud si i nadále myslíte, že Emoto je geniální myslitel, pak si zodpovězte následující otázky:
1) Dokážete na Emotových fotografiích těch ošklivých rozplizlých krystalů určit, zda se nejedná o rozostřený detial normálního krystalu? Obzvláště, když ten génius nedává do fotografií referenční měřítko..
2) Nechali byste své dtě vzdělávat u člověka, který by tvrdil, že sůl je sladká, tráva je červená (kvůli červenému barvivu) apod.? Pokud ne, proč se tedy vzdělávate z Emotových textů?

03.09.2016