Masaru Emoto

japonská, 1943 - 2014

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

ViaLogos
10.12.2016

Vážený pane, přihlaste se do Českého klubu skeptiků - Sysifos. Můžete rozdávat bludné balvany. Jinak Váš úsudek o vzdělání v oboru alternativní medicíny docela chápu. Je bohužel silně ovlivněn současným materialistickým pohledem na svět. Až si poněkud rozšíříte své obzory, jistě zjistíte, že alternativní medicína má podstatně hlubší kořeny než současná medicína alopatická a také podstatně hlubší znalosti o stavbě lidského těla, o propojení jednotlivých orgánů atd..... a kromě jiného podstatně hlubší poznání o energiích, jejich proudění nejen v lidském těle.... Až přečtete více prací od řady dalších autorů, než je jen Pavel Jungwirth, zjistíte, že se jejich názory různí. Zahloubejte se do kvantové fyziky. Až se dostanete k hlubším znalostem, pak jen tiše prohlásíte. " Vím, že nic nevím..." (Sókratés) Přeji Vám krásné dny při studiu.

midloch
03.09.2016

Masaru Emoto je hlavně šikovný obchodník s lidskou důvěřivostí (rozuměj podvodník - což je taky jediná profese ve které je odborník a která obsahuje slovo voda jako kořen slova). Rozhodně není specialistou v oboru fyziky ani chemie a už jen jeho vzdělání na obskurní instituci v oboru alternativní medicíny je toho důkazem. Jeho texty o paměti vody a souvisejících tématech jsou naprosté pavědecké bláboly odporující všem poznatkům současné vědy.

Pokud někdo věří, že voda má paměť, pak doporučuju hledat googlem heslo "paměť vody pavel jungwirth" a dostanete se na řadu populárních článečků, ba dokonce i na populární přednášku od předního fyzikálního chemika, který se "pamětí vody" zabýval na opravdu profesionální úrovni.

Pokud si i nadále myslíte, že Emoto je geniální myslitel, pak si zodpovězte následující otázky:
1) Dokážete na Emotových fotografiích těch ošklivých rozplizlých krystalů určit, zda se nejedná o rozostřený detial normálního krystalu? Obzvláště, když ten génius nedává do fotografií referenční měřítko..
2) Nechali byste své dtě vzdělávat u člověka, který by tvrdil, že sůl je sladká, tráva je červená (kvůli červenému barvivu) apod.? Pokud ne, proč se tedy vzdělávate z Emotových textů?