Michalka98 Michalka98 diskuze u autorů

☰ menu

Milan Kundera

Vážený pane Kundero,
děkuji za to, že jsem díky Vám mohla objevit zcela odlišný koncept literatury. Jste velký Spisovatel, Romanopisec, Esejista a Umělec hodný Nobelovy ceny. Ke svým čtenářům jste chtěl promlouvat svým dílem a to se Vám podařilo jako nikomu jinému. Literatura ztratila skutečného velikána, ale Vaše díla tu budou dál.
Merci beaucoup.

13.07.2023


Jane Austen

Děkuji, slečno Austenová, za to, že jste světu dala nejlepší literaturu. Miluji vaše příběhy, vaše hrdiny a váš neopakovatelný smysl pro humor. Váš anglický venkov se, společně s jeho obyvateli, navždy zapsal do mého srdce a příznivě ovlivnil mé vnímání literatury jako takové. Ještě jednou DĚKUJI :) :)

18.07.2017


Anne Brontë

Rozhodně neprávem opomíjená sestra ze slavného klanu. Její Helena Grahamová je úžasná a pro mě jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

15.01.2017


Joanne Rowling

Naprosto zbožňuji Harryho Pottera a společně s Tolkienem jsou nejlepšími autory fantasy příběhů.

04.01.2017


Charlotte Brontë

Charlotte se mi neskutečně zaryla hluboko do srdce dílem Jana Eyrová. Popis toho, jak nenápadně klíčí láska mladičké Jany a životem zklamaného Edwarda, mě neustále dojímá, i když znám příběh nazpaměť. Dílo plné bolesti a zoufalství, ale také a to především, plné opravdové a hluboké lásky, která překoná všechny překážky, je pro mě jedním ze základních příběhů nejen anglické, ale světové literatury.

03.01.2017


Jane Austen

Nejlepší autorka všech dob! Její příběhy jsou prostě dokonalé a žádnou jinou knihu jsem nečetla tolikrát jako Pýchu a předsudek. Mám ráda Elizabeth, samozřejmě pana Darcyho a mými oblíbenci se stali i kapitán Wentworth z Anny Elliotové či Elinor z Rozumu a citu. Pro mě jsou tato díla zkrátka srdcovou záležitostí a autorka zaslouží obdiv.

31.12.2016