Magnum1 Magnum1 diskuze u autorů

☰ menu

Sollie Paul Williams

Zdravím vkladatele údajů, ale musím vás opravit. Uvedený autor není autorem těchto knih není ani spisovatelem, ale swingový hudebník. Autorem této řady westernů, ale i dalších je německý spisovatel Albrecht Peter Kann ( pseud.Peter Altenburg, Al Cann, Tom Chester, Jack Farland, Peter Kann, Johnny Kent, William Mark, Frank Laramy, Tex Williams).

06.12.2019


David Hamilton

Zdravím všechny a čekám zda někdo zareaguje. Má někdo nějaké bližší informace o tomto spisovateli ? Je zřejmě nesmysl, že se jedná o americkou národnost. Dle mě se jedná o spisovatele italské národnosti. Na stránkách www.librinlinea.it/search/public/appl/list.php?nomeautore=Hamilton,%20David&from_search=1&ord=r&adv_search=y, lze se dočíst i názvy dalších jeho knih, ale nic o něm. Zatím se mi to nikde nepodařilo. U nás se lze dopátrat jen 2 knihy v češtině a 2 slovensky. Neznáte někdo nějaké webové stránky na tohoto spisovatele ? Díky. S pozdravem Magnum1

20.11.2019


Eduard Fiker

Přeji hezký den. Pokud to někoho zajímá, 14.6.2019 jsem učinil v diskusi dotaz ohledně románu Bič severozápadu. Dnes mi bylo potvrzeno Národní knihovnou Praha, že tyto romány porovnali a jedná se o stejný obsah. Pouze výtisk z roku 1991 ( W. Crosny) je zkrácen. Výtisk z roku 1937 ( Eduard Fiker) je obsáhlejší. Buď se tedy jednalo o společnou práci obou bratrů nebo vydavatel v roce 1991 udělal chybu ohledně autorství.

03.07.2019


Eduard Fiker

Dobrý den, malý dotaz. Eduard Fiker v roce 1937 vydal román Bič severozápadu. Jeho bratr Jan Fiker vydal ve stejném roce pod stejným názvem také román, ale pod jménem William Crosny. Může mi někdo odpovědět zda ho napsali společně nebo se jedná o něco jiného ?

14.06.2019