_Knihomolka_ _Knihomolka_ diskuze u autorů

☰ menu

Joanne Rowling

Když se řekne Joanne Rowlingová, tak se skoro všem okamžitě vybaví Harry Potter. Já to měla ale obráceně - nejdřív Harry Potter, pak Rowlingová. Po zhlédutí celé této kouzelnické série jsem byla samozřejmě zvědavá i na knižní zpracování, a tak jsem náhodou narazila i na další její díla - úžasné detektivky s Cormonanem Strikem, které jsou za mě stokrát lepší, než Harry, a které se hned po přečtení první staly mými nejoblíbenějšími knížkami vůbec. Rowligová je prostě mistr ve svém oboru, to se popřít nedá a její detektivky, doufám, budou jednou také tak známé a uznávané jako právě ona :).

13.05.2022


Julie Caplin

"Číst knihy Julie Caplinové je jako ponořit se do dekadentní horké čokolády se svůdným kopcem šlehačky."

Ano, tento citát perfektně vystihuje knihy od Julie Caplinové. V každé je totiž nádech čehosi lahodného, díky čemuž se do jejich příběhů dokážete vžít, soucítit s hlavní hrdinkou a vždy se k nim s radostí vracet.

A také proto jsem si její knížky, pěkně jednu po druhé, tak zamilovala. Do každé totiž dává své zkušenosti a poznatky z cest, svou lásku k jídlu, dobrému ginu, a také romantické zkušenosti ze svého vztahu :)...

27.08.2021


Ransom Riggs

Úžasný autor s originální a bujnou fantasií, kterou vkládá do svých skvělých podivných knížek.
Když jsem dostala jeho první knížku, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, tak soudě podle té obálky, mi připadala strašidelná. To jsem se ale hluboce mýlila.
Jak jsem knihu totiž otevřela, hned jsem se do ní začetla, tak, jako do zbývajících pěti dílů této fantastické série.
Riggsovi knihy totiž zachycují originální fantasy svět, plný podivných dětí a ymbryn s netvory v patách, lásku Jacoba a Emy (poté Noor), spoustu tajemství, nebezpečí, akce, ale i krásných chvil. A samozřejmě ještě nesmím zapomenout vyzdvihnou úžasně tajuplné fotografie, které sám autor nasbíral na tamních burzách, a které tomuto příběhu dodávají ten pravý lesk.
Do této série jsem se díky tomu všemu zamilovala, a mohu tak jen doporučit dalším takovým podivným dětem, jako jsem právě já :)...

27.08.2021