Hraboshka Hraboshka diskuze u autorů

☰ menu

Tomáš Garrigue Masaryk

Hrozně ráda bych se s ním někdy setkala. Možná ne přímo setkala, já bych se někoho jako on totiž styděla i jenom pozdravit, ale chtěla bych ho aspoň chvíli pozorovat při práci, prohrabat se v jeho knihovně... Nebo jen sedět a poslouchat, jak si povídá s Čapkem - to by myslím byla nádhera.

18.03.2017


Andrzej Sapkowski

Geralte! Ani nevíš, jak moc mě bavilo číst tvoje příběhy... Radovala jsem se z tvých úspěchů a bála jsem se o tebe ve chvílích nebezpečí. Smála jsem se tvým sarkastickým poznámkám. Obdivovala jsem tě při obratném tanci s mečem; a ještě víc ve chvílích, kdy jsi ukázal svou lidskost a dobré srdce. Držela jsem palce tobě a celé té tvé sympatické partě (nejen) lidí, když jste hledali Ciri, a doufala jsem, že všechno skončí šťastně...

A hry... Kurva mať, co všechno jsme v nich spolu zažili! Recitovali jsme s Marigoldem baladu pro polednici, bránili jsme upíří prostitutky. Pátrali jsme po vrahovi krále Foltesta. Sepsali jsme divadelní hru, chlastali se zaklínači na Kaer Morhen, byli jsme na Skellige u nástupu nového jarla... Našli jsme Ciri! V Toussaintu jsme pomohli donu Quijotovi v boji s obrem. Setkali jsme se s Regisem! Nádherně jsme si pokecali s Klepnou...

...a to všechno díky Sapkowskému. A ať si on sám říká co chce, já jsem mu i za hry vděčná; protože bez něj by nikdy nevznikly. Takže díky - za úžasné knihy, za Geralta, za Regise... i za ty hry. Díky!

05.02.2017


Pelham Grenville Wodehouse

Ne že bych se při čtení Wodehouse vždycky válela smíchy (i když to někdy taky), ale určitě vždycky se směju tak nějak... uvnitř :) Jeho knihy mám ráda především pro svět, který v nich vytvořil a ve kterým je mi vždycky dobře. Ten svět, ve kterém se jezdí na venkovská sídla, pije se čaj o páté, chodí se do klubů a největší starostí je to, jak dostat peníze z bohatého strýčka.

03.01.2015


Terry Pratchett

Knihovník! :D
http://www.youtube.com/watch?v=ukJmF6f0JdQ
Jinak od Pratchetta jsem zatím četla jen pár knížek a líbily se mi, takže mám v plánu je jednou přečíst všechny. Naštěstí jich je hodně! :)

01.11.2014