ewalien ewalien diskuze u autorů

☰ menu

Robert Ervin Howard

Třebaže tohohle autora znám už léta jako otce Barbara Conana, zatím jsem neměla možnost si od něj přečíst cokoliv o tomto bojovníkovi, což je ostuda. Zatím jen hororové povídky, které mě velkou měrou překvapily, protože se nemálo podobají tvorbě Lovecrafta, mého oblíbence. I když R.E.Howard má i v příbězích svůj speciální punc, takže bych si knížky těch dvou určitě nespletla... Podobají se hlavně v tom, jak mě dokážou vystrašit, aniž by na mě z knihy stříkaly (pomyslné) hektolitry krve... Oba mají ten správný smysl pro horor, řekla bych. Navíc musím ocenit, jak se Howard snažil pečlivě vložit historické detaily, jejichž samotné zjišťování muselo dát moře práce, zvlášť tehdy... No, mistře Howarde, vítejte v mém osobním žebříčku Top Ten autorů.

15.09.2021


Jim Davis

Garfielda nelze nemilovat, bůh žehnej vaší inspiraci, Jime! Jen tak dál!

08.02.2016


Christian Jacq

Jak romány, tak vědecká četba je v jeho podání poutavě a srozumitelně napsaná. Egypt v jeho knihách téměř ožívá, až je člověku líto, že tehdejší kultura dávno zmizela. Kdo z nás by se nechtěl setkat s některými z postav z jeho příběhů?
Na to, aby se člověk něco dozvěděl o egyptské kultuře, nemusí studovat učebnici, stačí knihy tohoto autora, aby si udělal obrázek.

08.02.2016


Jaroslav Mareš

Bohužel jsem od něj zatím četla jen knihu V tropech tří světadílů, ale zato se k ní vracím často a to už 20 let. Nikdy bych nevěřila, že se cestopis dá napsat tak poutavě, i když je plný latinských názvů. Osobně si myslím, že vědec jeho vzdělání a očividného vypravěčského talentu se může bez debat počítat jako součást našeho kulturního pokladu.

08.02.2016