EricNor EricNor diskuze u autorů

☰ menu

Patrick Rothfuss

Knížka "The Narrow road between desires" už vyšla a je to o Bastovi. V rámci série je označena jako "Kronika královraha 2,6". Doufám, že se chystá překlad.

25.11.2023


Terry Hayes

Tak nově jsou uvedené datumy březen nebo dokonce červen 2023. Což je rok vydání originálu. Vypadá to, že odkládání je Terryho oblíbený sport, takže je možné, že si to nikdy nepřečteme.

09.12.2022


Terry Hayes

Další posun. A to na říjen 2022

04.06.2022


Vlastimil Vondruška

Co se týká Vondruškova grafomanství a množství napsaných knih, tak nutně nemusí mít pomocníky. Když si pečlivě udělá přípravu, strukturu knihy, charaktery postav, tak nemusí trvat dlouho, než knížku napíše. Píše lehkým perem, není to extra literatura. Když píšete všema deseti, tak se dá napsat za tři hodiny dva tisíce slov - vyzkoušel jsem si to. To je nějakých osm stran v knize. Psal jsem nějakou dobu denně. Když se tomu věnuje na plný úvazek, tak je reálné, že toho tolik napíše. King je taky grafoman a v knize o psaní píše, že zvládne knihu za tři měsíce - cca tři čtyři hodiny denně. On ji pak ovšem klidně dvakrát přepíše aby ji učesal, vyhodil zbytečnosti, upravil motivace a jednání postav podle toho, jak se v průběhu psaní vyvrbily. Vondruška nakládá s historií velmi volně, podle toho, jak se mu to zrovna hodí. Píše historickou fikci, ne literaturu faktu. Mě to nijak neuráží. Na druhou stranu mi nesedí Vondruškovy politické postoje. Od doby, co jsem si přečetl některé jeho názory se mi nechce číst jeho knihy, jakkoliv jsou apolitické.

28.05.2020


Bernard Minier

Rozhovor s Minierem. Je v Praze. Mohla by byt autogramiada.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-kultura/600503/bernard-minier-rad-desi-i-cechy-a-oni-ho-za-to-miluji-blesku-exkluzivne-prozradil-co-nahani-hruzu-jemu.html

20.03.2019


Jordan B. Peterson

Rozecteno v originale. Přes zdlouhavost nekterych pasazi me to dost bavi, i kdyz nekdy autor ignoruje logicka vysvetleni uvadenych jevu a vysvetluje vse tak, aby podporil svoje zavery, neboli prani otcem myslenky. Nektere myslenky a interpretace jsou pro me nove a mnohe z nich se me hluboce dotkly.

15.01.2019


Jo Nesbø

Po chabém Macbethovi tu za rok bude dvanáctý Harry Hole!!!! s názvem "Nůž". Harry se probudí s příšernou kocovinou. Nic si nepamatuje, ale jeho ruce a oblečení jsou pokryté krví. Na scéně se objevuje Harryho dávný, smrtelně nebezpečný protivník a Harry se navíc musí vypořádat s těžkou osobní výzvou.

23.07.2018


Terry Hayes

V roce 2018 vyjde novy Hayes. "Year of the Locust" neboli "Rok kobylky". Opet ma jit o spionazni thriller, tentokrat odehravajici se na nejmodernejsi americke valecne lodi, vyuzivajici mimo jine neviditelny stit. Posadka se chysta na test nove zbrane, ale nikdo netusi, ceho je je vlastne zbran schopna. Anglicka verze v kvetnu. U nas tak na podzim. Zdroj: goodreads. com

01.07.2017


Jo Nesbø

Tak dnes mi Jo podepsal Levharta. Máme i společnou fotku, kdy jsem měl štěstí po x desítkách podpisů se s pár lidma vždycky vyfotil. Fronta byla až do Opletalky, ale šlo to rychle. Během 40 minut jsem došel na řadu. Jo se usmíval a při focení byl opravdu příjemný, chytil každýho okolo ramen, žádná rezervovanost nebo odtažitost. Úsměv profesionála a chování taktéž. Prostě rocková hvězda mezi spisovately. V rozhovorech naznačil, že Harry pojede dál.

04.05.2015