emma24 emma24 diskuze u autorů

☰ menu

Erle Stanley Gardner

Jak jsem tady četla jeho seznam knih, tak mám pocit, že jsem toho od něj přečetla ještě víc. Perry a Della byli jeden čas součástí mého života.

17.10.2017


Jules Verne

Ach, mé mládí s Julesem bylo samé dobrodružství, ale bez ilustrací L. Benneta by to nebylo to pravé ořechové. Byl to velký snílek na kterého se nedá zapomenout.

17.10.2017


Alexandre Dumas, st.

To je Pan spisovatel. On tím žil, snil a umíral. Já jsem s jeho Hrabětem a Mušketýry žila, snila, ale ještě neumírám.......

16.10.2017


Michael Connelly

Od tohoto spisovatele mého srdce mám celou sbírku, která je česky vydaná a doufám, že vyjdou další a další. Zfilmování je trochu chaotické, ale díky přečtené předloze mám představu kdo je kdo. Je úsměvné jak se někteří d ní liší, ale Titus Welliver mně do role Bosche dokonale sedne.

13.10.2017


Ian Rankin

Přišla jsem na něj náhodou v knihovně a jeho styl vyprávění mně dokonale sednul. John Rebus je moje oblíbená postava pro chvilky relaxu, ale kde vím, že se musím přece jen trochu víc soustředit, protože je v jedné knize většinou rozehráno víc vyšetřování (případů). V současné době si dokupuji celou kompletní sbírku, která je dostupná v češtině.

07.10.2017


Agatha Christie

Skoro jsem měla raději slečnu Marplovou, ale Poirot vzešel z ruky Agathy jako král detektivů té doby, co si budeme říkat. Její knihy nehodnotím, možná sem tam nějakou, protože to kvantum přečtených si už ani nepamatuji.

25.07.2017


Nora Roberts

Abych pravdu řekla, tak zpočátku jsem její knihy hltala, ale časem se mi to všechno nějak slévalo, takže nehodnotím, protože už nevím, které knihy to byly. To jsou pohádky pro dospělé i když uznávám, že některé situace jsou tam obdobné, které jsem sama prožila, ale to je všechno.

17.07.2016