DK197 DK197 diskuze u autorů

☰ menu

Matthew Dicks

V ČR vyšly autorovi zatím jen "Paměti imaginárního kamaráda", které považuji za úžasný počin a mám chuť si je někdy přečíst znovu.
S radostí bych si přečetla i něco dalšího. Třeba se v budoucnu dočkáme... Protože autor mě zaujal. A "Paměti..." doporučuju!

20.11.2019


Patrik Hartl

Prý novodobý Viewegh... tak ať. Oddychovka, co nemá větší ambice než relax a pobavení - navíc ze života. To přesně od Hartla čekám a dostanu. Za mě palec nahoru.

10.05.2019


Joanne Rowling

Přestože po přečtení Školy černé magie, která prý poprvé vyšla před Harry Potterem, upadl trochu punc dokonalosti autorky, neboť zde se nejspíš hodně inspirovala, pořád ji ráda čtu. Píše komplexní příběhy, nikoli knihy. Humor snoubí s napětím, milostné linky s kriminální zápletkou. To není žánr, ale život. Barvitě, čtivě a detailně. A mě se to líbí. Nic z toho neříkám pod vlivem mediální masáže. Poprvé jsem četla sérii o kouzelnících ze zvědavosti, bez očekávání... A ejhle, strhlo mě to. Tak jako to ke čtení přivedlo miliony jiných dětí, což je dokázané a prověřené časem.

Bez ohledu na jiné autorčiny aktivity. Zas tolik ji nežeru, aby mě to zajímalo. Hlavní je, jak zvládá své povolaní a mě její elaboráty textu baví. :-) Tečka.

10.05.2019


Lenka Lanczová

Knihy Lenky Lanczové jsou dvojího typu - pro mladší teen slečny a pak pro ty o něco odrostlejší. Obzvláště tu druhou skupinu mám i ve věku 25 let pořád ráda. Odpočinu si při nich a dopřeji trochu více, či méně předvídatelnou romantiku.

S tou první skupinou knížek je to horší. Často dojdu k tomu, že sama sebe konfrontuji s postavou hrdinčinných rodičů, nebo kohokoli dospělého a dívám se tedy na příběh z jiné, občas nervy drásající perspektivy... Ale jako mladší jsem milovala i je.

Co z toho vychází? Že autorka psát umí a navždy bude symbolem mého dospívání, který mnohdy potěší i v přítomnosti.

18.01.2019


Joy Fielding

Toto je autorka, s níž mám podobný problém jako s S. Kingem. Umí psát skvěle, jenže některé knihy pro mě zapadnou do průměru... Čehož se u každého díla obávám předem. Ale když se tak nestane, tetelím se blahem, užívám si to. A budu pokoušet štěstí s další a další knihou. Protože je to Joy Fieliding a já si nemůžu pomoct! :-)

29.12.2017


Cat Clarke

Nadějná autorka píšící stylisticky zajímavě a atmosféricky moc dobře. Proto se těším na další knížky a nedočkavě se do nich pustím. :-)

22.09.2017


Stephen King

Stephen King je pro mě neskutečně plodný autor plný fantazie. Ačkoliv mu ovšem přeji úspěch, nemůžu říct, že bych hltala každou jeho knihu. Něco mě nadchne, něco považuju za průměr. Nemůžu říct, že bych zbožňovala jeho styl psaní. Ale občas si ho přečtu ráda. A vždycky tajně doufám, že jsem znovu sáhla po něčem tak brilantním jako je MISERY.

06.08.2017


Yrsa Sigurðardóttir

Tuto autorku jsem měla vždycky ráda. Přiznám se, že ještě nemám za sebou celý komplet právničky Tóry, ale to nevadí. Bez pochyb je PAMATUJI SI VÁS VŠECHNY ta nej top kniha, kterou kdy zatím napsala. A dokazuje, jak ohromně talentovaná Yrsa je. Nemůžu se dočkat nových knih od ní! A vřele jí přeju úspěch...

19.03.2017


Karin Jäckel

Témata a syrovost textů této autorky nejsou pro každého, to uznávám. Ale právě proto této ženě tleskám. Za to, že dokáže vyslechnout tak strašné příběhy (Isis a Monika) a následně je poskládat na papír, což pomáhá nejen hrdinkám promluvit, ale i nám to dává šanci nahlédnout, jaké hrůzy se ve světě dějí. Třeba i vedle nás. Je to strašné, strašné. A právě proto tuto autorku obdivuji, že se s tím dokážet poprat a předat to světu.

19.03.2017