Dalda Dalda diskuze u autorů

☰ menu

Miroslav Dolejší

Miroslav Dolejší byl dlouholetý politický vězeň komunistického režimu. Věnoval se kromě politiky i demografii, kultuře, technice a po roce 1989 rehabilitaci politických vězňů. Je škoda, že jeho díla kromě analýzy roku 1989 nejsou příliš známá.

08.04.2016


Walter Laqueur

Autor ve svých knihách kritizuje Evropu za její chyby v migrační, hospodářské politice, v čemž s ním v mnoha ohledech souhlasím, ale nenavrhuje žádná konstruktivní řešení problémů evropských zemí. Autor také v souvislosti s imigrací do západní Evropy nezmiňuje, kdo prosadil lehkovážnou imigrační politiku. Komu by se finančně i politicky hodil konflikt v Evropě? Na to autor odpověď nehledá či hledat nechce.

08.04.2016


Agatha Christie

Moje nejoblíbenější spisovatelka si mě získala příběhy s Poirotem a románem Deset malých černoušků. Už se těším na další překlady autorčiných knih do češtiny.

18.02.2016


Luděk Frýbort

Autor pravidelně publikuje i krátké glosy na Neviditelném psu. I když s ním v mnohém nesouhlasím, rád si jeho komentáře k aktuálnímu dění i knihy vždy přečtu. Autor totiž procestoval řadu zemí a má velký přehled.

18.02.2016


Alexej Pludek

V současnosti hodně opomíjený autor. Romány Vabank a Nepřítel z Atlantidy jsou hodně kontroverzní, stejně jako autorovy politické názory. Faraonův písař je však asi jediným českým románem ze starověkého Egypta, v této próze Pludkův styl v mnohém připomíná Waltariho. Zaujala mě i útlá novela Takových tisíc let z doby nacismu, kniha o Karlu IV. či Pověsti dávných časů o bojích starých Slovanů s Germány.

18.02.2016


František Niedl

Autor si mě si získal románem Útěk do pekel. Už se těším na jeho další knihy, které mám v plánu si letos přečíst.

18.02.2016


Vlastimil Vondruška

V současnosti náš nejlepší autor románů s historickou tématikou. Líbí se mi hlavně jeho historické detektivky a knihy o Přemyslovcích.

20.01.2016


Václav Pavel Borovička

Borovička patří k nejlepším českým autorům literatury faktu. Jeho beletristické zpracování skutečných kriminálních i špionážních případů je čtenářsky velmi přitažlivé, o čemž svědčí i autorova popularita i v současné době.

03.04.2015