cheegen cheegen diskuze u autorů

☰ menu

Giles Kristian

Krvavé oko, Odinovi vlci a Synové hromu, tato trilogie až nápadně připomíná Lasse Holm - Vikingové. Nebo naopak? No každopádně se jedna strhující děj, Neskončíte dříve, než dočtete poslední stránku. U Kristiana Gilese, není nouze o krvavé oběti a stříkající krev všemi směry. Sprosté nadávky, ale i lidská sranda ve vikingské době. Čtenář musí obdivovat jejich přátelství a soudružnost mezi sebou.

13.02.2020


Lasse Holm

Pomsta synů a Nájezdy synů. Severský barbarsky a necivilizovaný svět ve své krvavé podobě. Vikingové je historický román, který vás chytne a nepustí. Jen pomalu se budete smiřovat s ledovou chladnosti té doby! Ale, rychle vás vtáhne do děje, který je částečně založený i na skutečných událostech. Příběh o statných a obávaných seveřanech, ošlehaných ledovým větrem, kde nechybí rabování, znasilnování, zabíjení, manipulace, přetvářky, a to vše v honbě za touhou po absolutní moci a lidské nadvládě.

13.02.2020


Sabine Ebert

Super poutavá sága, doporučuji všem kdo má kladný vztah k historii a dobrodružství. Zápletka stíhá zápletku s milostnou scénou. Výborné! Přečetl jsem s neukojitelnou chtivostí po dalším dílu. Ocitl jsem se ve středověku plném rytířů a poddaných. V době kdy lidský život byl jen neskutečná náhoda, že dotyčný/ná, se dožijí klidného stáří.
Zhyň ty, kdož nevěříš v Boží svaté slovo:
Sáma proti inkvizici? ale kdeže. Marta byla silně věřící, tak jako všichni té doby.
Pod slovem inkvizice si většina z nás představí čarodějnictví, obviňování z něj a následné, masové zatýkání, mučení a hořící těla na hranicích. Inkvizice ale obsáhla mnohem více, za kacířství se dalo označit vše, co bylo v rozporu s jedinou pravou vírou, kterou bylo křesťanství, respektive Nový zákon...A v ohrožení a pronásledování byli ženy léčitelky-bylinkářky, a jejich pronásledování se přeneslo i do vyšších postavení společnosti. Velice pěkné a poučně krásné čtení.

14.10.2019


Georges Jean Arnaud

Když si vzpomenu jak mne uchvátil první díl, a jak jsem po antikvariátech sháněl dalsí díly. Musím konstatovat, nádhera! To se už asi nebude opakovat.

20.07.2019


Václav Havel

V.Havel byl kým byl. Já ho soudit ani vychvalovat nemohu, a ani nechci. Ale...mohu se vyjádřit k jeho literární tvorbě. Nelibí se mi ani jedna jeho kniha a o jeho hrách, ani nemluvě.

12.07.2019


Dmitry Glukhovsky

D. Glukhovsky, skvělí autor postapokalyptických románů. Musel jsem si poopravit žebříček nejoblíbenějších autorů. Trilogie Metro, mne přímo dostalo na kolena. Fantastický spisovatel s ohromným rozsahem.

05.07.2019


Isaac Asimov

Pan Mistr. Moc a moc děkuji za ty báječné knihy, kterých jsem nikdy neměl dost. Po přečtení jedné knihy, u mne nastal, ještě větší "hlad" po dalších titulech. Největší autor žánru SF. Čest jeho památce.

05.07.2019


Arthur Conan Doyle

Ztracený svět-super!!! Mistr žánru. Nesmrtelný Sherlock Holmes s neskutečnou dedukci. Sherlock Holmes, tato legendární fiktivní postava, ve mne probudila zájem o thriller. To jsem jako mladý kluk, hltal plnými doušky po večerech.

05.07.2019


Barbara Wood

Přečetl jsem všechny její knihy, a ty dobrodružné, jedním dechem. Zůstal mi nedostatek dalších knih, a báječných dějů a dobrodružství. Některé její knihy patři do "červené knihovny".

05.07.2019


Dan Brown

Knihy D. Browna jsou fantastické, napětí, tajemno a mystický reálně psané. Výborně do detailu promyšlené, a pro čtenáře nesmírně poučné. Věda a náboženství, konspirační teorie, zkorumpovaná církev. Pravda nebo fikce? Mistře D. Browne, měl bych hodně otázek!

05.07.2019


James Paul Czajkowski

Jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Jeho děj má ohromnou fantazii.

23.06.2019