brabofka brabofka diskuze u autorů

☰ menu

Patrik Hartl

K Partriku Hartlovi jsem se dostala přes Všechnopárty. Už tam zaujal nejen svým smíchem ale celou svou osobností. Prvok, moje první knížka, byla pro mě rána solar. Jelikož následovala hned po Bábovkách R. Třeštíkové, nečekala jsem, že by i chlap mohl napsat něco tak čtivého, zábavného a ještě o chlapech, jejich pohledu na svět, životním postoji a pocitu štěstí. Následovaly Okamžiky štěstí. A nyní Ježíšek dokonce přinesl i Erotikon. Pořád musím přemýšlet nad tím, že i chlap dokáže přenést ten obyčejný život do knižní podoby, která je čtivá, vtipná i dojemná. Každý večer se těším na svou chvilku s Patrikem. Kdy se řehtám nahlas jako blázen nebo brečím nad příběhy hlavních hrdinů. A je jedno jestli to bylo u Prvoka, Erotikonu a nebo Okamžiků štěstí.

28.12.2017


Lenka Lanczová

V knížkách každá čtenářka najde i nějaké ponaučení. A už to samo o sobě stojí za kladné ohodnocení. A myslím že to nejsou jenom brakové důvody: aids, anorexie atd....
Jako její věrná čtenářka (už od svých 15 let) jsem nyní ráda, že paní Lanczová stárnutí promítá i do svých knížek a že sem tam si na chuť přijde i mamina od rodiny (viz. posledních pár knížek). Jsou stále stejně lehká, čtivá, a i při nic mám pořád pocit že podobné věci neprožívám sama. Jsem ráda, že čas od času se k její knížce můžu opět vrátit nebo ochutnat novou (a nyní i úměrnou mému věku). A tak bude paní Lanczová sdílet jednu poličku mé knihovny společně s G.Márquezem, P. Cornwellovou, M. Vievewhem či K. Čapkem :-)

20.01.2012


Václav Erben

dykoli slyším jméno Michal Exner, ihned naskočí Jiří Kodet. Je to to nejdokonalejší spojení postavy a herce v detektivce jaké znám. Pak už snad je Maigret a J. Gabin :-)

13.12.2011


Nicole Ottawa

Spolu se svým kolegou O.Meckesem se zabývají mikrofotografií. Fotky, kterou je možné vidět na jejich webu jsou velice zajímavé!

30.11.2011