BARBARRKA BARBARRKA diskuze u autorů

☰ menu

Sandra Brown

Já jsem k autorce přišla jako slepý k houslím. V knihovně jsem ji vždy odložila ve chvíli, kdy jsem při prolistování narazila na vyboulené džíny a vyšpulené zadečky. A pak mi v rámci pozůstalosti přivezli hromadu knížek a mezi nimi taky hromádku knih Sandry Brown. Stejně jako neplýtvám jídlem, nikdy bych nevyhodila knihu, a kdyby už měla putovat do antikvariátu, nejdříve ji přečtu, nebo se o to aspoň pokusím. Tak se stalo, že jsem u páté knihy autorky a chystám se časem na další. Trochu nám trvalo, než jsme se sžily a já se naučila a) odpouštět jí, b) rychlým okem přelétnout erotická líčení hrudí, brad, nedbalých účesů a proklatě nízko spuštěných a občas vyboulených džín. Takže asi tak: znám knihy, které vůbec nemusely být napsány a už vůbec ne vrženy na nevinného chudáka čtenáře a knihy paní Brown, k nim nepatří.

21.06.2023


Věra Tichá

Lituji jen, že jsem se k této knize nedostala dříve. Zodpověděla mi většinu otázek, na které mi zatím všichni tázaní odpověděli nedostatečně. A ještě jsem se nasmála:-) Pro lidi, kteří se učí anglicky tak nějak celoživotně (vlastně i jako autorka) je tenhle útlý svazek vynikajícím průvodcem anglicky mluvícími zeměmi ... ať už cestujete opravdu nebo aspoň virtuálně. Bylo mi řečeno, že je již zastaralá, ale dovolím si nesouhlasit .... přinejmenším slušné chování není přežitkem a tahle kniha vám pomůže, abyste jste se neprezentovali jako nevzdělaní hrubiáni ... a to se počítá.

16.06.2017


Agatha Christie

Když detektivku, tak jedině (téměř) Agathu Christie....tak to u mě bylo odpřečtení první knihy, mám za to, že to bylo Deset malých černoušků a pak jsem přečetla vše co jsme od této skvělé paní sehnala. Vytváří neopakovatelnou atmosféru, ať už se jedná o slečnu Marplovou nebo Hercule Poirota a ostatní její detektivy. Ale pro mě vede slečna Marplová se svým pletením, rozkošnými nočními kabátky z nadýchané vlny a nebezpečně bystrým mozkem. Myslím, že v tomto žánru nadále panuje Agatha Christie, alespoň pro mne určitě. Dokážu číst její knihy znovu a po čase znovu už kvůli té jedinečné atmosféře vyprávění, které ovládá právě jen ona.

05.03.2013