Zvěrolékařem v Yorkshiru – Ve stopách Jamese Herriota

Zvěrolékařem v Yorkshiru – Ve stopách Jamese Herriota https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503806/bmid_zverolekarem-v-yorkshiru-ve-stopach-hoG-503806.jpg 4 11 3

Peter Wright, jeden z hlavních protagonistů britského televizního seriálu Veterinář z Yorkshiru, vypráví příběhy z vlastní veterinární praxe a s laskavým nadhledem i suchým humorem líčí život vesnického zvěrolékaře. Sympatická kniha navazuje na tradici Jamese Herriota – a to doslova, protože autor s tímto „nejslavnějším veterinářem všech dob“ pracoval v jeho ordinaci v Thirsku, malebném městečku v srdci severního Yorkshiru.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Příroda, zvířata
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Yorkshire Vet: In the Footsteps of Herriot , 2018


více info...

Přidat komentář

Kee
30.08.2023 3 z 5

Mám ráda "herriotovky" i seriál Veterinář z Yorkshiru, a ačkoliv se Peter Wright se snaží převzít štafetu a pokračovat v odkazu Jamese Herriota, je to úkol v pravdě náročný. Těšilo mě nahlédnout do reálného veterinárního světa Jamese Alfreda Wighta, ale Peter Wright se bohužel literárně se svým mentorem nemůže měřit.

Věřím tomu, že kniha ty správné čtenáře zaujme, ale mě osobně chybělo větší zastoupení historek a příběhů z praxe. Za mě bohužel kniha jedno přečtení, což ostře kontrastuje s "herriotovkami", k nimž se opakovaně vracím.

ModráLaboratoř
20.07.2023 5 z 5

Moc milé a pohodové čtení, které se drží hřejivé a laskavé atmosféry tak typické pro knihy Jamese Herriota. Už na prvních stránkách jsem se vrátila zpět na zelená yorkshirská políčka a procházela se vzpomínkami na Jamese, Siegfrieda nebo paní Pumphreyovou a Tricki-Woo. A poznat je i jako skutečné postavy bylo úžasné. Mnohdy bylo vyprávění veselé a úsměvné, jindy zase smutné, ale ani jednou neztratilo na srdečnosti.


Štěpinambura
22.12.2022 5 z 5

Autor se hodně snažil napodobit Jamese Herriota a myslím, že se mu to povedlo. Své historky dokážezaznamenat s podobným humorem a vřelostí. Peter Wright je hlavním hrdinou v jeho seriálnu, ale v knize se o tom zmiňuje jen trochu. Jeho jméno (Wright) se skutečně hodí k jeho osobnosti.

Štítky knihy

člověk a zvíře veterinární lékařství

Autorovy další knížky

Peter Wright
britská, 1956
2022  82%Zvěrolékařem v Yorkshiru – Ve stopách Jamese Herriota
2023  60%Zvěrolékařem v Yorkshiru: Všechny velké i malé bytosti mého života

Kniha Zvěrolékařem v Yorkshiru – Ve stopách Jamese Herriota je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce44x
Chystám se číst22x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x