Zůstane to v rodině

Zůstane to v rodině https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473488/mid_zustane-to-v-rodine-D6e-473488.png 4 52 17

Dokonalost je vadná, originalita dědičná. Od autora hitu Dělám si to sám. Martin je nejdražší člen rodiny. Nikoli nejoblíbenější, prostě hodně stojí. Není divu, že mu z finančního polštáře zbyl jen povlak. Měl zrovna nečekané výdaje, ostatně jako každý měsíc. Už několik let. Ještě že má milujícího přítele a psa. Ačkoli i tak mu bývá úzko. Dělá si to sám? Prochází krizí třetinového věku? Hlavně hledět vpřed. Teda nahoru. Jakože na sever. Jeho předci totiž zřejmě vládli Švédsku. Jo, hlavně mířit vzhůru. A psát si o tom deník.... celý text

Přidat komentář

Prey
26.12.2023 2 z 5

Pořád čitelné (podle vzoru pitelné), ale slabší než první díl. Jednohubka.

Rainbowdreamer
30.08.2023 5 z 5

Pěkné oddechové čtení, psáno deníkovou formou. 30 letý gay z pražské Letné pokračuje v lehkém a vtipném komentování svých životních trablů z předchozí knihy Dělám si to sám. První kniha mi přišla možná o chlup lepší než toto pokračování, ale určitě to není na hodnocení o hvězdičku méně. Často hodně dobré hlášky, které mě pobavily. Některé pasáže mě přinutily i vážněji přemýšlet. A oceňuji, jak se celým textem vine autorův láskyplný vztah ke svému partnerovi a k mamince.


Daenerys
29.05.2023 4 z 5

Milé a místy vtipné.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Geniální humor! Okamžitě objednávám i Dělám si to sám. Dávala jsem si lístečky na stránky, které mě pobavily, ale došly mi lístečky. :D

Paja11.11
20.10.2022 5 z 5

V knize se v podstatě nic převratného neděje a i přesto jsem musela hltat další a další stránku, jelikož je kniha napsaná velice čtivě.

Bustedka
07.05.2022 4 z 5

Před 5 lety jsem četla Vášovu prvotinu Dělám si to sám. Tak nějak jsem tedy tušila co mě čeká a opět jsem se docela pobavila.
Humor možná někomu nesedne, ale já se párkrát zasmála opravdu nahlas.
Deníkový příběh jednoho kluka, co je nejspíš tajným dědicem švédské koruny. Taky teda dělá novináře v módním časopise a miluje svýho kluka. Má svý trápení, žádný peníze, úžasnou maminku a spoustu snů.

"My s Danem jsme zatím v pohodě. Vlastně bych řekl, že si omezenou možnost vycházení užíváme. Já měl vždycky opak FOMO. Co je vlastně opak fear of missing out? Happiness of missing out? HOMO. Tak homo jsem určitě.

terinkha
26.04.2022 5 z 5

Pro Vášu mám slabost, Vášu platonicky miluju a chci bejt v jeho fanklubu. Moje hodnocení není objektivní, SobOta už nikdy nebude sobotou a chci žít ve Švédsku, kde bude Váša vládnout. Pít filtr z hrnečku od Dana někde na břehu moře na verandě pěkného dřevěného domku.
Howgh.

Fanda74
14.02.2022 4 z 5

Taková příjemná oddechovka, výborné postřehy. Prvotina se mi asi líbila víc, ale je to také o tom, do jaké nálady knížka zapadne. Je fajn, že knížka vlastně nic zásadního neřeší (resp. řeší, ale s lehkostí), je to jen takový pohled na život, občas trefné, občas tlačí na pilu. Hlavní postava je mi velmi sympatická (těžko se oprostit od toho, že to není autobiografie, ale to je asi jedno).

yonda
28.11.2021 4 z 5

Martin Váša je oblíbeným autorem mé dcery a nedivím se. Líbilo se mi s jakou lehkostí autor popisuje věci vážné, takové o kterých se moc nemluví a se kterými se málokdo chlubí. Dobré.

cornetka
25.10.2021 3 z 5

Mě tahle kniha nějak nesedla. Martin se mi zdál nesamostatný, jako by nevěděl, co chce. Víc mě bavila jeho maminka.

Katrinreading
23.10.2021 5 z 5

Jak se mi vůbec nelíbila autorova předchozí kniha, z téhle jsem naprosto nadšená. Baví mě myšlenkové pochody hlavní postavy i styl vyprávění, knihu jsem četla asi týden u moře a moc jsem si to uzila!

ŽralokPeet
15.10.2021 5 z 5

Moc jsem se u toho nasmál, je to vtipné, místy by se zdá, že autor moc tlačí na pilu, ale pak si zvyknete a bude se vám to líbit. Mně se to líbilo hodně.

Alena_S
24.08.2021 4 z 5

Tón od posledně krapet potemněl s Martinovým vyhořením, ale ještě, že se vždy v pravou chvíli objeví maminka s nějakou hláškou. :-) Doufám, že se s námi časem podělí i o další zážitky, protože když se před ním s Danem a novým chlupatým členem rodiny otevírá veliký nový začátek (a ještě se do toho plíží pandemie, kterou (ne)vnímá... zhruba jako správný introvert), příběh sakra končí.

spencer
10.07.2021 4 z 5

4,5/5*
Tak tato kniha mi neskutečně sedla. Už dlouho jsem se při čtení takto nenasmála. Od autorova posledního titulu vidím velký posun, díky kterému jsem celý počin přečetla na jeden zátah. Způsob vyprávění i humor mi byl velmi sympatický a ať už Martin Váša v budoucnu vydá cokoliv, může se mnou počítat.

Lubošovo
22.06.2021 3 z 5

Tři hvězdičky s odřenýma ušima. Zachránila to maminka, protože kdekoliv se mihne, tam se smíchy popadám za břicho. Jinak to bylo takové trochu "ukňourané". Na částech o Švédsku byla zajímavá jen Rozmarýna, poznámky k připravovanému románu byly vyloženě nuda. Škoda škoda. Dělám si to sám byla výborná kniha, ale tohle se moc nepovedlo.

magnolia
13.06.2021 3 z 5

O něco horší než autorova první knížka. Přeskakovala jsem ten románový příběh uvnitř. Začátek nic moc, ke konci lepší.

madlenka3189
27.05.2021 4 z 5

Kniha dočtena a já mám radost! Samozřejmě mám radost z knihy, ne z toho, že jsem ji dočetla. Hodnotím ji 4 hvězdami, protože jsem, zřejmě po první knize 'Dělám si to sám', měla až přespříliš velké očekávání a dle mého byl začátek knihy trochu slabší. Po první čtvrtině se ale opět objevila velká dávka ironie a specifického Martinova humoru a já se zase jako u první knihy neustále smála nahlas. Prostě skvělá oddechová, humorná kniha - doporučuji pro odreagování :)

Autorovy další knížky

2017  67%Dělám si to sám
2021  75%Zůstane to v rodině

Kniha Zůstane to v rodině je v

Právě čtených3x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce65x
Chystám se číst52x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x