Ztracená tvář (4 povídky)

Ztracená tvář (4 povídky) https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22862/bmid_ztracena-tvar-4-povidky-j71-22862.jpg 4 30 6

Povídky Jacka Londona. Výbor přináší u nás méně známé autorovy povídky Příběhy z amerického severu, vykreslující charaktery lidí a jejich osudy, spojuje vzrušující děj, drsná příroda a zákony spravedlnosti.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Práce
Originální název:

Lost Face


více info...

Přidat komentář

Melanka
01.11.2022 4 z 5

Dobrodružné povídky z drsné Aljašky. Zavzpomínala jsem si na dětství a Londonovy příběhy. Za mě nejpůsobivější - Neočekávané.

minirock
02.12.2020 4 z 5

Čtyři poměrně drsné povídky z kanadsko-americké divočiny, které spojuje motiv činu, většinou špatného a jeho následek. Ať už je hlavní hrdina muž jenž pyká za své chování vůči indiánům nebo indiánská dívka za dluhy svého otce, či muž a jeho žena kteří hlídají dvojnásobného vraha ve své chatě, protože ho chtějí vydat spravedlnosti, kterou ale nakonec vezmou do vlastních rukou. Poslední povídka je důkazem toho, jaké dalekosáhlé následky může mít pitka vyvolaná za účelem prodeje zlaté žíly. Krátké ale výživné, navíc doprovázené pěknými pérovkami mistra Buriana.


MartyManCZ
28.07.2020 4 z 5

Čtu po májovce Tave-šala a tohle je určitě zábavnější, dospělejší, krutější a syrovější. Takže mě to bavilo o dost víc, London psát rozhodně umí a určitě si od něj zase něco přečtu. Dobrodružství není nikdy dost a výběr těchto příběhů byl povedený.

novecento
01.03.2018 4 z 5

Jack London-výbor z povídek.
Ztracená tvář-je o tom jak Ahasver Suběnkov napálil uctívaného náčelníka Makamuka. Ten ztratil svojí důstojnou tvář a autoritu kmene. ****
Porportukův nápad-mladá krásná dívka El-Soo je plná energie. Život je ale mnohdy velice nemilosrdný. Bohatý a stárnoucí indián Porportuk se dívce za její útěk krutě mstí...***
Neočekávané-je obdivuhodné, když si člověk dovede přizpůsobit svůj život těžkým poměrům, do nichž je uvede boj s přírodou o přežití. Příběh Edith Whittleseyové a jejich pěti společníků je zajímavý z morálního hlediska..***** Za mne nejlepší povídka s poutavým řešením v závěru.
Jak zmizel Markus O´Brien-strastiplné dobrodružství soudce, zlatokopa a alkoholika Markuse O´Briena. Cesta po divoké řece Yukon se šťastným koncem. Přeměna v protialkoholového kazatele v San Francisku...****
Jack London je obdivuhodný spisovatel. Neměl by chybět v každé pořádné klukovské knihovně. S jeho knihami se stále cítím jako kluk. Přesto, že jsem ročník 1958. Tento útlý výběr povídek je navíc doplněn sedni vydařenými kresbami Londonova obdivovatele malíře Zdeňka Buriána.

Pawlisman
15.01.2018 4 z 5

Skvělé povídky, kde by se napětí a talent daly krájet a prodávat po kilech. London umí. Nejvíce mě asi kupodivu zaujala čtvrtá příhoda - ten pocit... člověk se do situace vžije..

kalache
20.07.2011 5 z 5

Vydáno jako prémie.Obsahuje to nejlepší z povídkové tvorby J.Londna.....Doporučuji.