Ztracená léta: Příběh hokejového zločinu

Ztracená léta: Příběh hokejového zločinu https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84827/bmid_ztracena-leta-pribeh-hokejoveho-zlo-73c-84827.jpg 5 20 7

Kniha přibližuje slávu čs. hokeje 30. let a tragedii jeho reprezentace po r. 1948, když byli její členové neprávem pozatýkáni a celá léta vězněni.

Přidat komentář

jan7760
17.05.2023 5 z 5

Neuveriteľné svinstvá sa diali po vojne a vplyve nasich "bratov", ktorí nás poctili svojou návštevou v 68-om. Doslova zabili generáciu talentov a zničili životy aj ich rodín len kvôli tomu, lebo boli najlepší.Nechcem si ani predstaviť, čo by sa mohlo diať, ak by sa história opakovala, svoje mocenské chúťky nám ukazujú v súčasnosti.

tittanie
20.07.2022

Momentálně si jedu na vlně knížek o padesátých letech. A jakožto člověk, který tohle téma docela dlouhodobě vyhledává, tak jsem o hokejistech, kteří skončili v base za komunistů věděla.
Pana Škutinu znám a četla jsem od něj Prezidentova vězně, který mě docela nadchl, takže jsem sáhla i po tomto díle.
Co mě ale překvapilo, že Rusko nebo SSSR se začalo mistrovství světa účastnit až v roce 1954 a překvapilo mě, že hrálo Polsko a Belgie nebo Maďarsko.
Jinak si myslím, že je zbytečné psát o tom, jací komunisti jsou.


Kabuky
21.06.2022 5 z 5

Dost dobře vypovídající dokument o velmi podivné době.

1amu
16.06.2020 4 z 5

Je záslužné, že tato kniha vyšla, protože u nás není již mnoho pamětníků, kteří o tomto odporném svinstvu STB-ků něco vědí. Ano o Gustovi Bubníkovi se mluví nejvíce, protože byl nejmladší, ale za největší tragédii čs.hokeje považuji likvidaci jednoho z nejlepších brankářů naší hokejové historie ing.B.Modrého, a to v komunisty vykonstruovaném procesu.
Měl jsem kliku, že jsem mohl pracovat po příchodu do Prahy v ČKD, kde jsem občas hovořil s dalším dříve odsouzeným, panem Stanislavem Konopáskem (1.útočná řada Roziňák-V.Zábrodský-Konopásek). Ani on nevěřil v nevinu Vovy Zábrodského, který jediný z mužstva mistrů světa v létech 1947 a 1949 nešel do vězení. Pan Konopásek dostal 12 let. Když po 5-ti létech, po zjištění o co v procesu šlo, byl propuštěn. Bohužel Bóža Modrý zemřel na rakovinu, nesporně přičiněním těžké práce v uranových dolech.
Stanislav Konopásek (hrál vždy s číslem 5) se těsně nedožil 85 roků.
Čest památce všem těmto vynikajícím hokejistům !

Pavelpi
18.10.2017 5 z 5

Když jsem nastoupil do první třídy základní školy v roce 1959,chodil jsem do třídy s jedním klukem,který byl příbuzným Bubníka,jednoho z hráčů,které to postihlo.Moc toho taky nevěděl,ale něco přece mi řekl a ukázal mi i nějaké fotografie.Jinak se toho mezi lidmi mimo moc nevědělo.Kniha je dobře napsaná a dozvěděl jsem se i nějaké podrobnosti.Škoda,že třeba nebyly v knize nějaké podrobnosti i z různých archivů (dneska to celkem není problém),abych se dozvěděl ještě něco také z té druhé strany a mohl si udělat objektivní názor na celý případ.

kjama
26.04.2017 5 z 5

Hodně dobrá kniha, která by rozhodně neměla zapadnout...

WEIL
13.08.2011

Řada hokejistů o kterých se v knize píše skončila za dobré výkony v hokeji v base. Proč? Nehodili se do krámů tehdejšímu politickému kursu.