Ostrý dráp

Ostrý dráp https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147512/bmid_ostry-drap-tr2-147512.jpg 4 24 6

Zrcadlo série

< 4. díl

Poslední díl vesmírné military sci-fi série Zrcadlo Ostrý dráp vznikl vzácným spojením literární zručnosti spisovatele Johna Ringa a vědecké erudice fyzika Travise S. Taylora. Geniální kvantový fyzik William Weaver a posádka lodi Vorpalový meč mají vážný problém. Loď je zamořena cizím druhem škorpionů arachnoidů, kteří mají obrovský potenciál. Mohou zamořit celý svět. Když je nejvíce potřeba, Weaver zmizí a nekomunikuje s novým velitelem lodi. Navíc něco v lodi vydává pekelný rachot při každém manévru. Opět se otevírá logický a propracovaný svět za Zrcadlem s dokonalými technickými vizemi a vycvičenou hvězdnou pěchotou.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Claws That Catch , 2008


více info...

Přidat komentář

mr.Zdenek
21.02.2022 4 z 5

Dočteno, pokud se ohlédnu zpátky na předešlé díly, sumárně bych tomu dal 4,5 hvězdy. Pokud budou další díly, rád si je přečtu.

Luigi1
13.09.2020 4 z 5

No očekával jsem od toho víc.Moc zdlouhavý jinak dobrý.


N10Tikky
05.02.2018 2 z 5

Hmm, tak si to shrňme. Série je, i přes spousty mrtvých, pro hlavní hrdiny vlastně "brnkačka". Když to pomineme a také pomineme záležitosti fyziky a logiky, tak příběh je celkem zajímavý a čtenář by rád věděl, co autor vymyslí dalšího.
Kámen úrazu je v tom, že když je příběh ve čtyřech knihách konečně rozehraný a čtenář získá dojem, že lidstvo by mohlo mít nepatrnou šanci, tak je konec. WTF? Nyní měly přijít na řadu pořádné bitvy, využívání spojenectví, věděcké objevy, řevnivost mezi vládami na Zemi... a nic.

lampernaqui
09.11.2017 2 z 5

Zatím poslední díl - v češtině určitě - ságy o Zrcadlech byl pro mě velkým zklamáním. Tedy až do druhé poloviny knihy jsem se bavil jako u minulých dílů. Jenže jakmile na scénu nastoupil "vánoční stromeček", tak série u mě spadla na dno. Bohužel, ty dvě hvězdy za druhou půli šly dolů.

vajglik
02.09.2016 4 z 5

Opět pěkná jízda. Sice na můj vkus docela dlouho trvalo, než se kniha úplně rozjela, ale závěrečná vesmírna bitva byla dobrá. Jediné, co mi vadilo, je to, že nevíme, jak dopadla válka proti Dreen. Nebo snad bude nějaké pokračování?

Svářeč
05.07.2014 4 z 5

Bavilo mě to víc než trochu "suchý" třetí díl. Ostrý dráp je méně akční, ale více humorný a to mi popravdě celkem vyhovovalo, protože ta akce mi v téhle sérii připadá často trochu na jedno brdo. Nicméně na konci se taky dočkáme nějaké té vesmírné bitvy. Dal bych čtyři a půl hvězdy, bohužel půlhvězdu strhávám za nezvykle otevřený konec. Předchozí knihy byly do velké míry samostatné celky, tahle v podstatě taky, ale ten závěr mi prostě přijde takový hodně na rychlo, spousta věcí zůstává nevyřčena. Skončí bitva a skončí i kniha... Slušelo by tomu tak deset stránek závěrečného "kecání" navíc :) Nové díly bůhví kdy vzniknou a jestli vůbec budou přeloženy do češtiny, takže absence pořádného konce mě mrzí.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autoři knihy

John Ringo
americká, 1963