Zrada v aréně

Zrada v aréně https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20702/zrada-v-arene-20702.jpg 4 12 2

Julie se svým bratrem Quintem jsou na stopě spiknutí, jehož obětí je jejich otec – uznávaný a slavný závodník.Ten však jednoho dne nečekaně utrpí potupnou porážku, a to v nečestném boji... Kdo a proč přiotrávil jeho koně? Děti se pouští do vyčerpávajícího pátrání, aby celé věci přišly na kloub. Děj vrcholí v den konání závodu pořádaného Caesarem na počest Kleopatry, která poctila Řím svou návštěvou. Zraněný otec se ho nemůže zúčastnit, ale modré barvy jeho stáje přece jen budou mít v tomto slavném závodě zástupce. Kdo to bude a jak se mu v aréně bude dařit?... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Thovt
Originální název:

Falsches Spiel in der Arena


více info...

Přidat komentář

HanKasp
04.10.2017 4 z 5

Další z detektivních příběhů pro děti se odehrává tentokrát přímo v Římě za období Ceasara, který se snaží udělat dojem na Kleopatru a pořádá tak koňské závody v kvadrize.

Favoritovi závodu Scorpovi někdo omámil koně a k vyřešení záhady pomohou jeho děti Quintus a Julia.

V tomto vydání jsem narazila na poměrně hodně překlepů.
Jako ostatní vydání Zločinu na stopě obsahuje i tento díl doplňující informace jako slovníček pojmů, chronologickou tabulku, popis doby Galia Julia Ceasara, popis Římské republiky, obrázek a popis areálu Cirkus Maximus, informace o způsobu vlády v Římské republice (Senát, tenzoři, trubuni lidu, římští občané a otroci).

koprifka
30.03.2013 5 z 5

Kniha patří do řady historických detektivek pro děti. V průběhu čtení jste sami vedeni k hledání stop a řešení záhad. Hned v další kapitole se vždy dozvíte, jak se vám vedlo. Kniha vede děti ke čtení s porozuměním, je svižně psaná a navíc je obohatí o seznámení s historií.