Tanči, jako by tě nikdo neviděl

Tanči, jako by tě nikdo neviděl https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483554/bmid_tanci-jako-by-te-nikdo-nevidel-1jk-483554.png 4 33 6

Zpívej série

< 2. díl

Nettie se společně se svými přáteli vrací po letních prázdninách na Akademii múzických umění Cecile Dukeové, nejprestižnější školu svého druhu v zemi. Po roce trápení našla znovu svůj hlas a zdá se, že teď už ji nemůže nic zastavit, zvlášť když získá hlavní roli ve školním muzikálu. Jenže druhý ročník připraví Nettie další, ještě obtížnější výzvy. Když jí její přítel Fletch zčistajasna oznámí, že odjíždí na půlroční stáž daleko od Londýna, musí se Nettie nečekaně vyrovnávat se vztahem na dálku. Vedle toho pokračuje v pátrání po tajemné minulosti své zesnulé matky, slavné baletky, a krok za krokem proniká do umění tance. Jako by neměla svých starostí dost, v jednom kuse má Nettie v patách televizní štáb, který natáčí dokumentární sérii o každodenním životě na Akademii. Režisérka Sam se ji snaží poštvat proti její staré sokyni Jade a rozvrací její vztahy s přáteli. Dokáže se Nettie vypořádat s proradnou režisérkou? Zvládne svou první velkou roli? Zjistí konečně pravdu o své matce? A podaří se jí udržet vztah s Fletchem? Co by to bylo za divadelní školu, kdybychom se v ní nedočkali trochy dramatu v přímém přenosu!... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Dance Like No One's Watching , 2020


více info...

Přidat komentář

adela2230
06.05.2023 4 z 5

Druhý díl nebyl špatný, ale první byl lepší. Tady se točí stále stejný problém a nijak extra se ten problém neřeší. Pokud autorka bude pokračovat v této sérii, kdo ví, o čem bude další kniha.

kristyna7520
24.10.2022 2 z 5

Druhá kniha už se mi nelíbila tolik, jako první. Přišlo mi, že šlo spíše o trojúhelník mezi Nettie, Fletchem a Lukou nebo o televizi. Už to nebyl ten lákavý příběh o muzikálech, zpěvu a tancování.


meda2007
15.08.2022 5 z 5

Ani druhému dílu se, jako oddechovce, nedá nic vytknout. Kniha na jedno odpoledne které strávíte doma. Nic hlubokomyslnýho v tom ale nehledejte.

Lilinka.Ká
18.07.2022 5 z 5

První díl byl super, ale tenhle mě vtáhnul do děje ještě víc. Moc hezká knížka, i napínavá.

Iris30
21.04.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji jedním dechem, naprosto vás vtáhne do děje.

Nettie se vrací po prázdninách opět na akademii, plná síly a s vědomím, že tento rok bude úžasný a snad se jí konečně podaří objevit pravdu o své matce.

Děj je napínavý od začátku až do konce a rozhodně si užijete jak romantiku, tak i drama.

Rozhodně dávám 5*

tatafa
20.02.2022 4 z 5

Knížka je napsána velice čtivým jazykem, který snadno vtáhne čtenáře do děje.

I když je příběh postaven na poměrně jednoduché zápletce, přesto se čtenář nudit rozhodně nebude. Autorčin styl psaní připomíná jízdu na horské dráze a v knížce snad není pasáž, kde by se "nic" nedělo a byl prostor si trochu odpočinout.

Román lze určitě pochválit za zajímavý vzhled do prostředí umělecké školy a kreativního průmyslu v USA, a také se zamyslet nad lidmi i jejich ambicemi a touhami, které je vedou ke studiu i práci v uměleckých profesí.

Celou sérii Zpívej lze doporučit pro její důmyslné propracování děje, postupné odhalování příběhů některých postav (např. Nettiiny matky atd.), a také zajímavý způsob, kterým na sebe díly navazují.

Příběh obsahuje veliké množství generalizací a klišé týkajících se mj. osudové lásky, dokonalých a až neuvěřitelně talentovaných studentů atd., což ovšem k žánru romantické young adult prostě patří a nelze si bez toho tyto příběhy ani představit.

Tanči, jako by tě nikdo neviděl je čtivý příběh, který lze doporučit všem čtenářům, kteří mají rádi romantické příběhy z uměleckého prostředí a chtějí alespoň na chvilku zapomenout na realitu.

Autorovy další knížky

2020  74%Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel
2022  80%Tanči, jako by tě nikdo neviděl

Kniha Tanči, jako by tě nikdo neviděl je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce117x
Chystám se číst41x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x