Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel

Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426786/bmid_zpivej-jako-by-te-nikdo-neslysel-eqY-426786.jpg 4 139 42

Zpívej série

1. díl >

Vanessa Jonesová, bývalá muzikálová herečka z West Endu, sepsala poutavý young adult román z prostředí, které je jí tak blízké – z prostředí plného talentovaných mladých lidí, ať již v oboru hudby, tance nebo jiné oblasti showbyznysu. A mezi nimi je i Nettie, jenže s ní to má jeden háček… Nettiina máma byla slavná tanečnice a nedávno náhle zemřela. Nettie se s tím stále ještě snaží vyrovnat, když do toho navíc přijde o hlas, takže není schopná zpívat. Touží však studovat muzikál na Dukeově akademii, nejprestižnější škole múzických umění v zemi, proto musí svůj problém s hlasem vyřešit. To však není zrovna snadné, když ji všichni stále pozorují. Pak se Nettie jednoho večera zdrží ve škole a v prázdném studiu se jí najednou opět podaří zpívat, zatímco ji kdosi neznámý doprovází na klavír. Pro Nettie tedy možná není ještě nic ztraceno. Možná stále ještě může najít svůj hlas, a přežít tak první ročník na akademii. Ale zvládne to ještě předtím, než se ji rozhodnou vyloučit? Román o snění, hledání a také pevné naději, svoji roli v něm rovněž hrají láska a přátelství.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

SING (Like No One´s Listening) , 2019


více info...

Přidat komentář

Snapeova
12.09.2023 3 z 5

Na knihu jsem se těšila a nemůžu říct, že by mě zklamala, ale nebyla jsem z ní nijak paf. Napsaná je čtivě, trochu jednoduše. Příběh se snaží tvářit spletitě, ale není takový. Dost věcí se dá odhadnout, některé naopak mírně postrádají logiku nebo větší propracovanost. Některé události a zápletky nejsou dostatečně uvěřitelné. Postavy byly většinově fakt dobré, ať už ty kladné nebo záporné. Celkově to bylo takové miloučké čtení.

kraslicanka
09.08.2023 5 z 5

skvělá oddechovka :) přečetla jsem ji jedním dechem.


Janpa
22.12.2022 3 z 5

Z této knihy jsem poměrně zklamaná. Četlo se to svižně, utíkalo to, ale nějak mi nesedla hlavní postava, Nettie. Dost mě rozčilovalo její chování, které mi v některých momentech přišlo až přehnané a neadekvátní.
Je možné, že je to způsobené tím, že nejsem cílová věková skupina, a tak mi některé skutečnosti přijdou nelogické, ale přesto si myslím, že si autorka s tím mohla pohrát lépe.

kristyna7520
24.10.2022 3 z 5

Moc se mi líbí, jak autorka využívá přiřazování. Když zrovna víte, o čem je řeč, tak se i zasmějete. Mrzí mě, že více nepopisuje fyzickou stránku Nettie.

meda2007
15.08.2022 5 z 5

Krásné napsaná oddechovka která se lehce čte a má děj.

eva3992
09.08.2022 3 z 5

Nettie by ráda studovala zpěv na jedné z nejprestižnějších škol, ale bohužel přijde o hlas a nemůže zpívat. Navíc prožívá smutné období, protože její maminka, slavná tanečnice, nedávno umřela. Dokáže se Nettie vzchopit a znovu zazpívat tak, aby mohla studovat?

Tento young adult příběh je pro všechny, kteří mají rádi zpěv, tanec a muzikál. V knížce se kolem toho vše točí. Příběh o mladých a pro mladé. Taková jednodušší pohádka, ale i tak Vás nutí k tomu, abyste četli dál a dál a chcete vědět, jak to s Nettie nakonec dopadne.

V knize se řeší spousta závažných témat – LGBT, smrt blízké osoby, první lásky, přátelství, vše pohledem mladých lidí. Něco je více, něco méně povedené.

Ač nejsem cílová skupina této knížky, občas si nějaký ten young adult příběh přečtu. Musím říct, že už jsem četla lepší. Tady mi to v některých místech přišlo až moc dětské a místy i zdlouhavé. Ale věřím, že mladší ročníky se v knize najdou.

Adrim
31.07.2022 5 z 5

Zajímavá kniha. Čtivá a jednoduchá. Zábavná. Při dobrém uchopení by z ní mohl být i skvělý film.

Madelisi
08.06.2022 3 z 5

Název knihy je geniální. Když mi v průběhu čtení došlo, co znamená, tak jsem se, kdy se s ním bude v průběhu děje pracovat. Bohužel jsem se nedočkala.

Příběh je nesmírně čtivý, bohužel zásadní otázky zůstaly nezodpovězené. Co se stalo Antoinettině matce a kdo je její otec. Měla jsem totiž svého kandidáta. Nicméně z epilogu to vypadá, že se asi chystá pokračování. Tolik k mé jediné výtce, osobně by mi tento jeden příběh stačil (nejsem cílovka).

Líbila se mi postava Michaela St Johna a nápad zamilovat se do hlasu a hry na klavír. Fletch se roztomile babral ve svých pocitech.

adela2230
22.04.2022 5 z 5

Kniha mě překvapila, ze začátku jsem k ní byla skeptická, ale pak mě překvapila. Děj se začal hezky rozjíždět a pak se nešlo odtrhnout. Taková romantika co potěší.

Iris30
06.04.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, je to krásný příběh, který se odehrává na akademii, kde se to talenty jen hemží a Nettie musí zabrat, aby mohla zůstat.
Některé postavy si hned zamilujete a některé vám budou lézt čím dál tím víc na nervy.
Prostě romantika, která romantické duše určitě nezklame.
A já už sahám po druhém díle.

kikikrat
20.01.2022 4 z 5

V rámci žánru se mi kniha opravdu líbila. Člověk nemůže očekávat, že nenarazí na klišé nebo neodhadne co se bude dít. Kniha je skvělá jako odpočinek a náhlednutí do světa umělécké školy. Postavy jsou prostě skvělé ( hlavně Alec) člověk se pobaví a docela si je oblíbí. Ráda si přečtu další díl.

Ren95
23.12.2021 3 z 5

Přečetla jsem ji, protože jsem v tu chvíli neměla nic dalšího po ruce. Neurazila ani nenadchla, vracet se k ni nebudu.

kalinka99
16.12.2021 5 z 5

Milá a příjemná kniha z uměleckého prostředí studentů na vyhlášené akademii.

Acnaj
17.11.2021 4 z 5

Taková knížka na pošmourný podzimní sváteční den... Čtivá, napínavá, vtipná, romantická...

Kudík
18.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Zrovna jedna z knih, která se hůře hodnotí. V rámci žánru YA je perfektní, ale přesto plná klišé a dost předvídatelné zápletky. Tak nevím, zda někoho překvapilo, kdo že to seděl za pianem, když Nettie byla schopná zpívat. A to nedorozumění, kdo je ta druhá, která se líbí Fletchovi. Naopak nejky Nettie, a to Alec, Leon a Kiki, byli sice nepřekvapující, ale velmi zábavnou partou. Kdo mi však dal zabrat, byla postava Millicent Moore. To už se ani nedá nazvat šikanou, ale týráním. U Jade a Natashy byl alespoň omluvou věk a jejich omezenost. Stále jsem čekala na nějaké rozuzlení s babičkou alias tetičkou, a i ohledně její mamky. Až z epilogu mi došlo, že pravděpodobně bude druhý díl a goodreads to jen potvrdil.

Knihomedvěd
05.05.2021

Tato kniha se mi moc líbila, byla hodně čtivá a i když se tam řešilo celkem vážné téma, přišla mi docela pohodová. Styl psaní mi krásně sedl, že jsem ji přečetla za dva dny. Kniha má moc sympatické postavy, které si oblíbíte. Jinak můžu říct, že splnila moje očekávání. Byla pěkně napsaná, ale ne až tolik výjimečná. I tak ale moc doporučuji.

janka2000
05.05.2021 4 z 5

Taková obyčejná romantika pro teenage, ale krásná. Kniha je psaná o prostředí umělecké akademie a jak je prohnilé. Psychické týrání je tam poměrně normální, ale hlavní hrdinka má jiný problém. Zemřel jí jediný rodič. Rok po smrti její matky v den konkurzu jí však přijde hlasová zpráva a ona od té doby není schopná zpívat.

Snehulajn
28.04.2021 5 z 5

Za mě velice čtivá knížka, ve které bylo vše - láska, zpěv, skvělý přátelé, balet a ostatní tance, showbyznys... (Jen bych ocenila buď druhý díl nebo lepší vysvětlení a objasnění taneční kariéry její mamky.)
Zkrátka přečteno jedním dechem.

Knihomollla
23.03.2021 3 z 5

Hezká odpočinková kniha s malou záhadou a příběhu ze světa showbyznysu.

tatafa
19.03.2021 4 z 5

Velice čtivý příběh, který lze doporučit všem čtenářům, kteří mají rádi romantické příběhy z uměleckého prostředí a chtějí alespoň na chvilku zapomenout na smutnou realitu. Knížce lze vytknout spoustu klišé a generalizací, bez který si tento žánr však nelze příliš představit a také povrchnost se kterou autorka otevře zajímavou dějovou linku, ale již ji hlouběji nerozpracuje a nechá čtenáře si pouze domýšlet, co se asi mohlo stát ... :)

Štítky knihy

muzikály pro dívky zpěvačky pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

2020  74%Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel
2022  80%Tanči, jako by tě nikdo neviděl

Kniha Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel je v

Právě čtených3x
Přečtených193x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených8x
Knihotéce233x
Chystám se číst115x
Chci si koupit8x
dalších seznamech8x