Volte Harley!

Volte Harley! https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422744/bmid_harley-quinn-5-volte-harley-YDA-422744.jpg 4 17 5

OBČANÉ NEW YORKU, MARŠ K VOLEBNÍM URNÁM. HARLEY KANDIDUJE! Považujete politiku za špinavý byznys? A teď se do ní opřela i Quinn! Když se Harley Quinn přestěhovala do New Yorku, jeho zkorumpovaný starosta DePerto jí od počátku byl trnem v oku – a také kudlou v zádech, kulkou do obličeje a palicí do hlavy. Ale naše oblíbená superpadouška si to nenechá jen tak líbit. Starosta New Yorku dělá problémy? Tak přesune souboj k volebním urnám a kandiduje sama! Ale strhnout voliče na svou stranu nebývá zrovna snadné. Harley bude muset žádat o službičku nejen přátele, ale i nepřátele, a to včetně těch nejstrašlivějších Batmanových protivníků. Ať už jde o její kámošku Poison Ivy nebo starého nejlepšího nepřítele Penguina, všichni si volí strany. Všechno vyvrcholí těmi nejšílenějšími volbami, jaké kdy město zažilo. Budou muset Newyorčani titulovat Harley „paňstrostko“? Nebo se mocichtivý starosta postará, aby za to ona i její podpůrci trpce pykali?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Harley Quinn, Volume 5: Vote Harley , 2018


více info...

Přidat komentář

DennisMoore
02.08.2022 5 z 5

Tak ona ta Harley nakonec opravdu má srdce a duši. Kdo to s ní vydržel až do posledního dílu téhle série, ten to buď tušil nebo v to aspoň doufal, a komu příběh Amandy Conner a Jimmyho Palmiottiho nesedl, nejspíš to už před několika knihami vzdal. Já jsem spokojený, jak se všechno nakonec vyvrbilo, a když se teď za celou sérií ohlédnu, vidím, že tvůrci měli už od prvního dílu jasno v tom, co provádějí, akorát si za tím nešli přímou trasou, ale občas nějakou podivnou postranní uličkou, a spíš než chůze to bylo takové skotačivé poskakování. K Harley Quinn mi ale takový přístup sedí.

fvalek
15.06.2022 4 z 5

Harley ukazuje, že dokáže najet i na vážnější témata a sice to je trošku nuda, ale zase o to je to zajímavější. Ne všechno musí být šílená jízda a přišlo mi, že tohle bylo ještě docela dobře vyrovnané. Harley jako politička je zajímavá volba, která se očekává už několik dílů, ale hlavní je spíš vyvrcholení zápletky se starostou a jeho kanceláří. A jak se vyvrcholení blíží, začíná být nervózní hlavně Madison. Ostatně jej dialogy s Harley jsem si užíval a byly hrozně vtipné. Nicméně Harley a její kampaň je dobré odreagování, protože systém blížící se katastrofy, kdy každá komická a nevypočitatelná událost vede k tomu, že Harley získává další a další voliče, je pro Harley progresivní a člověk tak nějak čeká, že i když dělá blbosti, tak bude oblíbenější a oblíbenější. Trošku škoda je toho kiksu s Ivy, kdy se lidem nové parky nelíbí, to mi tam úplně nesedlo a možná bych to taky změnil na pozitivum, ale budiž.

No a pak přichází prudký obrat a situace se mění na absolutně vážnou. Popravdě bych ani nečekal, že zrovna tahle Harley série ukáže něco takového. Krví a násilím se rozhodně nešetří, ale jde spíš o to, že se tu konečně objevuje velký následek, velká bomba, která má váhu a význam a najednou to přestává být odlehčené a vtipné. A to je podle mě důkaz, jak komplexní komiksy o Harley jsou, to že dokážou vyjádřit větší škálu emocí a není to jen kravina na zasmání. Je to podobné jako když Deadpool najde v severokorejském táboře mrtvolu své ex apod. Prostě přechází smích a je tam napětí, smutek, akce. Zase na druhou stranu, pokud z téhle celé zápletky vydupali jen smrt jedné jediné kladné postavy, ještě k tomu takovéhle nastrčené, co nabourává LGBT romanci, kterou asi lidé sledují spíš, tak to zase není tak tvrdé jak by být mohlo...

Nicméně jako takové zakončení tohohle bloku je to super, opravdu se spousta zápletek uzavře a vyřeší, sice ne úplně dobře nebo komplexně, ale to se už nedá nic dělat. Chtěl bych vidět konec starosty, více mučení Madison, více z Harley Sinn a jejích dalších osudů apod., ale takhle mi to taky stačí. :)


Lenka.Vílka
04.07.2021 3 z 5

Hodně dlouho jsem přemýšlela, zda si díl vůbec přečíst. Rebirth Harley už jenom čtu, nekupuju. A tenhle díl mě utvrdil v tom, že to bylo dobré rozhodnutí. Proč?

Problém je v tom, že je to vlastně nuda. A to je škoda, protože základ potenciál má. Třeba hned začátek. Tam jsem se vyloženě bavila. Bylo to vtipné a představa Harley v politice byla...osvěžující. Harley to bere vážně i v osobním životě to je super. Během předvolebního mítinku jsem se nehorázně bavila. Jenže potom se stane, co se stane a jeden by řekl, že se to buď povede smutnou a vážnou cestou nebo se místo truchlení Harley rozhodně klín vyrazit klínem a bude zlobit. Hmm? Ne? Ne! Byla to prapodivná taškařice, která nesedí ke zbytku knihy.

Nemůžu si pomoct, ale mě prostě tahle trojka (Harley, Jimmy a Amanda) v Rebirthu nebaví. Jinde víc...

Ale kresba dokonalá jako vždycky. A druhou polovinu tedy táhne silně nahoru...

Terva
20.12.2020 3 z 5

„Prosím, uřízněte mi
jako první ty uši,
ať už ty vaše kecy
nemusím poslouchat!!“
(Volte Harley)

U těchto příběhů se držím jen díky dvoum věcem. První je fakt, že tuto sérii kupuji pro někoho jiného a mít jí doma a nepodívat se, by byla pěkná blbost a ignorantství. Druhou věcí je fakt, že se mi strašně líbí styl, jakým je to nakreslené. John Timms, Mirka Andolfová, Michael Kaluta a další, kteří se v sérii střídají, mají stejný styl, který má tolik shodných aspektů, že mnohdy ani nepoznáte, kdo z nich je právě na tahu. Celkově je kresba velmi povedená.

Citát: Ale no tak. Podporuješ jí proto, že je kus. Jen to přiznej. (Volte Harley)

O scénáři už se to samé říci nedá. Všechno je jak na vlnách. Jednou je příběh perfektní, že musíte zatleskat, ale pak otočíte na další podpříběh a žasnete, kam se podělo to nadšení, které jste měli při předcházející kapitole. Ne jinak je tomu i v tomto svazku. Pravdou však je, že je scénář převážně v rukách Amandy Connerový a Jimmyho Palmiottiho. Ti, příběhy opouštějí jen v časech, kdy jim dobrý příběh vydělá dost peněz na delší dovolenou. Ale když prachy dojdou, zase se vrací.

Citát: Páni, já hurikán ještě nikdy nezažil. Jak zlý to může být? (Soustrasti)

Nakonec, bohužel, byly příběhy s politikou asi to nejlepší v tomto svazku. Vůbec se mi nelíbila povídka Soustrasti a poslední příběh byl už jen taková šaškárna. Více podrobností, více citátů, nějaké ty ochutnávky, více názorů a více informací najdete v kolonce „povídky“ u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

orangerose
08.01.2020 5 z 5

další božíííí díl s Harley Quinn- jenom mi bylo líto jejího přítele-smutný konec, zábavná jako vždy ,nezklame a to je to hlavní - že to je Harley Quinn- moje oblíbenkyně z DC komixu :D