Znovu a lépe

Znovu a lépe https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485802/bmid_znovu-a-lepe-JjU-485802.jpg 4 74 22

Most Likely To série

1. díl

Nový začátek? Zvládne to. Nejspíš… Na střední škole si svoji budoucnost Melanie malovala úplně jinak. Se zpackaným životem jí pomůže se poprat návrat do rodného maloměsta. První kniha nové série o třech kamarádkách přináší romantiku i napětí a nečekaně detektivní zápletku. Melanie byla na střední škole hvězda, jenže nyní její život už tak hvězdný není. To, že jako svobodná matka skončí v městečku, jež jí kdysi bylo domovem, je překvapením nejen pro místní, ale i pro ni samotnou. Po boku kamarádek Jo a Zoe se nový začátek ale nejeví tak strašný – obzvlášť když její roztomilá dcera Hope okouzlí pohledného stavaře Wyatta. Ale ustojí křehké základy nového domova zemětřesení, které nečekaně způsobí její problémový ex? Catherine Bybee je oblíbená americká autorka románů pro ženy. Vyrůstala ve státě Washington, poté se odstěhovala do Jižní Kalifornie, kde snila o kariéře herečky, ale ve skutečnosti se živila jako servírka. Posléze si doplnila vzdělání a pracovala jako zdravotní sestra. V současnosti je spisovatelkou na plný úvazek a napsala přes třicet knih, přeložených do více než dvaceti různých jazyků.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Doing It Over , 2016


více info...

Přidat komentář

Ála1968
17.03.2024 4 z 5

Celkem pohodové romantické čtení s detektivní zápletkou.Je to o třech kamarádkách, které se sejdou na třídním srazu po deseti letech v jejich rodném městě.Tento díl patří Mel a její dceři Hope,další bude zřejmě o Zoe a Jo.

Buchtičkajani
10.11.2023 4 z 5

Chtěla jsem odechovku. Ale tohle byla odechovka milá, vtipná, i s trochou napětí. Tušíte jak to všechno dopadne, ale to vůbec nevadí. A mít skvělé kamarádky, je prostě k nezaplacení....


Dellphi
22.08.2023 4 z 5

Moc se mi to líbilo, a rozhodně bych si ráda přečetla další díly. Více netřeba psát, vše už bylo "řečeno" v předchozích komentářích. Kdo ale stále váhá, tak je to zbytečné, dejte se do čtení, litovat určitě nebudete!

Beruska18
25.07.2023 4 z 5

Romantika spojená s kriminální zápletkou,takové fajn dovolenkové čtení.

Airelle
06.03.2023 4 z 5

Kniha mě zaujala svojí anotací, a tak jsem si řekla, proč se do ní v rámci štafety nepustit.

Když Melanie před deseti lety odmaturovala, měla velké plány, teď se vrací zpět do rodného města na třídní sraz ve starém autě se svojí malou sedmiletou dcerou Hope a všemi jejich věci. Je zklamaná svým dosavadním životem a touží začít znovu. Naštěstí má ve svém rodišti své dvě nejlepší kamarádky Jo a Zoe, a také další přátelé a známé, kteří jí vždy pomůžou, protože tak se to na malém městě dělá.

Je možné tam ale najít lásku a může se Melin život ještě víc zkomplikovat?

Mám ráda tenhle styl knih a filmů, takový, kde se objeví nečekaná detektivní zápletka, vše se odehrává na malém městě, kde se všichni navzájem znají, a tak všichni táhnou za jeden provaz. Takové milé odpočinkové čtení, u kterého se rozhodně nebudete nudit. Malá Hope je navíc neskutečně bezprostřední dítě, takže dochází k zajímavým a mnohdy hodně vtipným momentům. Jsem velmi zvědavá, jestli se brzy dočkáme i dalších dílů.

Iliss
27.01.2023 5 z 5

Tak tohle se mi fakt líbilo! Děj celkem nečekaný. Čekala jsem jen odpočinkovou romantiku, ale dostala jsem i detektivní zápletkau :-D Četlo se to skvěle a doufám, že se dočkáme více knížek od autorky :-)

ElessaRiverbow
29.12.2022 4 z 5

Čekala jsem obyčejnou romantickou knihu, ale dostala jsem něco mnohem lepšího. Příběh obsahoval nejen skvělou romantickou linku, ale i fajn detektivní zápletku a úžasné vedlejší postavy, které jsem si naprosto zamilovala, hlavně Hope. Vztah mezi Mel a Wyattem mi ze začátku přišel trošku až moc rychlý, ale nakonec mi to nevadilo. Jsem zvědavá, jestli budou přeloženy i další dva díly, protože bych si je určitě ráda přečetla.

~ 4,5/5 ~

pip11
03.10.2022 4 z 5

Příběh mě mile překvapil, byl v něm humor a později i lehké napětí. Tři kamarádky - Mel, Jo a Zoe - po maturitě zakotví každá někde jinde, ale nenechaly by si ujít příležitost sejít se na srazu. Mel se s dcerkou Hope vrací do rodného města, ovšem ne jen kvůli srazu, ale také aby začaly znovu. Další díly si nenechám ujít, jelikož Jo a Zoe jsou příjemné postavy, na které se těším.

MartinaF
12.06.2022 4 z 5

Milé a oddechové čtení, které je ideální k vodě nebo jen tak pro chvíle klidu. Příběh nijak nevybočuje z řady jiných podobných knih. Kniha nebyla špatná, ale občas autorka začala nějakou situaci od prostředka, například romantický vztah hlavní hrdinky. Pokaždé, když jsem narazila na další situaci, tak jsem si říkala, jestli jsem něco nepřeskočila a neuteklo mi to. Pokud nehledáte náročnou literaturu a chcete opravdu jen relaxovat, zvolte tuto knihu. Není ani příliš složitá, ale není ani jednoduchá, je to taková normální obyčejná kniha.

bosorka382
15.04.2022

Uplne nechapem tym nadsenym komentarom,som v polovici a nie a nie sa donutit docitat

kristy.books
29.03.2022

Musím sa priznať, že autorku som doteraz nepoznala, ale zaujala ma anotácia (mám rada príbehy s malými deťmi), tak som sa jej rozhodla dať šancu. Bolo to príjemné prekvapenia, príbeh sa mi páčil.

Príbeh by sa dal rozdeliť na dve časti. Príbeh na mňa najskôr pôsobil ako taká typická rozkošná romantika z prostredia malého mestečka, kde sa všetci navzájom poznajú a nemajú problém si podať pomocnú ruku.

Romantická linka bola tiež veľmi milá, Wyatt bol sympaťák a medzi ním a Melanie to hneď iskrilo. Stále sa doberali a podpichovali. Wyatt si dobre rozumiel tiež s Hope, jednoducho taká idylka. Tiež sa mi páčili Melanine kamarátky, ktorým sa budú venovať ďalšie knihy tejto série.

Potom sa na scéne objavil Melanin ex a príbeh nadobudol vážnejší a nebezpečnejší ráz. Tento chlap mi neskutočne liezol na nervy. V minulosti sa zachoval ako zbabelec a po toľkých rokoch sa objaví, ako by sa nič nestalo a čakal, že ho bude Melanie vítať s otvorenou náručou. To, čo bol schopný urobiť svojej dcére, len aby dosiahol svoje...hnus! Hope mi bolo neskutočne ľúto, bolo to šikovné dievčatko, žiadne dieťa by si nemalo prejsť niečím takýmto.

Našťastie, v týchto ťažkých časoch mala Melanie okolo seba množstvo skvelých ľudí, ktorí ju v tom nenechali samú. Aj Wyatt jej ukázal, že chce byť pre ňu a jej dcéru oporu v ťažkých časoch a že ich vzťah berie vážne.

Som zvedavá na ďalšie časti tejto série.

Ralemo
28.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Velice příjemné čtení! Krásný příběh o Mel a její dcerce, které se vrací zpátky do míst, kde Mel vyrůstala se svými kamarádkami. Potkají neodolatelného Waytta, kterého si Mellina dcerka ihned zamiluje. I před všechny překážky, které jim hází Mellin ex-přítel po nohy a zrady, kterých se dopustí, nakonec nastane šťastný happy end.
Příběh obsahuje zajímavou zápletku, kterou musí řešit FBI a místní policie, takže v knize je i trochu dramatu. Určitě moc doporučuji. :)

bupilla
13.03.2022 4 z 5

Toto bolo neskutočne milé čítanie :)
Občas to trošku škrípalo, preto musím jednu hviezdičku ubrať, ale teším sa na pokračovanie a knihu si určite rada opäť prečítam.
Kniha je pretkaná krásnym priateľstvom, hrejivým a úprimným.
A rodiacou sa láskou, romantická linka je tu priam dokonalá - aj s dávkou humoru presne podľa môjho gusta. Tie ich dialógy, to bola lahôdka. :)
Máme tu aj takú akurátnu dávku napätia, aj keď práve v tej krimi zápletke to trochu škrípalo a nebolo to celkom uveriteľné.
Malé mestečko plné milých, priateľských a zaujímavých postáv - rada sa tam v ďalších častiach vrátim.
Je to oddychovka, ale zároveň som ju priam hltala, nenudila som ani chvíľu a prečítala som ju za jeden a pol dňa - nedalo sa inak :)

KatkaLas
27.02.2022 5 z 5

Proč ne... Nové začátky se čas od času týkají každého z nás, tak proč se neinspirovat tím, jak mohou vypadat v podání někoho jiného? Kniha se dobře četla, bavila jsem se.

Knižní střípky
25.02.2022 4 z 5

Já nemůžu jinak, než napsat, že to bylo fakt pěkné počteníčko. Neočekávejte román, který vám změní život a na který nezapomenete, ale pokud potřebujete něco nenáročného, ale milého, sáhněte bez obav po této knize. Obyvatelé River Bend, se kterými jsem se seznámila, jsou fakt sympaťáci, hned bych se tam odstěhovala. A Wyatt? Konečně zase po dlouhé době pořádný chlap, díky za něj! Autorka se jednoduchou romanci rozhodla ozvláštnit i detektivní zápletkou a vůbec mi tam kupodivu nevadila, bylo to příjemné zpestření a oživení. Samozřejmě, když bych chtěla, nějaké mouchy bych našla, ale tentokráte se v tom rýpat nehodlám, protože se mi kniha krásně četla a bylo mi s ní fajn, sedla mi v podstatě se vším všudy. Ano, byla sluníčková až na půdu, ale já přesně trochu té idyly potřebovala.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

biki
18.02.2022 4 z 5

Příjemné překvapení od dosud neznámé autorky. Námět sice není originální, ale je velmi slušně zpracovaný, se sympatickými hlavními hrdiny i vedlejšími postavami. Krimi zápletka s odpudivými padouchy příběhu dodává na dramatičnosti, i když její konečné vyústění je možná až příliš pohádkové. Ale to vůbec nevadí, pro víkendový relax není nic lepšího.

(Mně to spíš zase připomínalo knihy od Nory Roberts - je prostě vidět, že autorky jsou si moc dobře vědomé, jaký typ příběhu bude mít u čtenářek úspěch).

lusitta05
18.02.2022 4 z 5

Pekné čítanie náhodou. Asi sa mi trafila do nálady a určite si prečítam ďalšie časti. Takéto série z malých miest,kde priatelia sú rodina, a kde hlavní hrdinovia nájdu lásku,to je presne pre mňa.

Kešu1981
17.02.2022 5 z 5

Hodně mi to připomíná příběhy ze série FBI Buchanan-Renard od Julie Garwood...romantika a trochu toho napětí...a to já můžu. Už se těším i na další dva díly :o)

Italkaaa
14.02.2022 5 z 5

Čekala jsem blbost, ale dostalo se mi milého překvapení v podobě milého čtení. Nebyla tam jen linka o lásce, ale taky trochu detektivní příběh, takže jsem spokojená, myslím, že film by z toho byl zábavný.

nina3905
29.01.2022 3 z 5

Priemerná romantická kniha, na ktorej obsah po prečítaní rýchlo zabudnite.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány láska napětí romantika

Autorovy knížky

Catherine Bybee
americká, 1968
2022  81%Znovu a lépe