Zneužití

Zneužití https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191936/mid_zneuziti-Xmi-191936.jpg 5 31 6

Léčba následků sexuálního či emočního násilí. Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuálnímu nebo emočnímu zneužívání, trpí často ještě po desetiletích následky těchto prožitků. Zneužívání představuje vždy masivní zásah do osobnosti člověka a vede k duševním či tělesným následkům. Dotyční přicházejí do psychoterapie s nejrůznějšími obtížemi – problémy s vlastní identitou, sexuálními obtížemi, psychosomatickými poruchami, depresemi a úzkostmi, závislostí, často též s ohrožením sebevražedným jednáním. Heinz-Peter Röhr opět na pozadí pohádky bratří Grimmů (Allerleirauh) a na četných kazuistikách z vlastní psychoterapeutické praxe fenomén sexuálního a emočního zneužívání popisuje, dává porozumět jeho následkům a ukazuje možnosti léčby a uzdravení.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Mißbrauch überleben: Heilung nach sexueller und emotionaler Gewalt , 2010


více info...

Přidat komentář

cuzan
18.06.2022 3 z 5

Stručné uvedení do problematiky sexuálně nebo emočně zneužívaných z terapeutického pohledu. Autor pojmenovává jednotlivé aspekty zneužívání a kniha může sloužit obstojně edukačně. Podobně ale jako v knize o hraniční poruše osobnosti jsem v průběhu čtení začala být alergická na pojem "syndrom Jana Ježka", tak tady mě do očí byla "chorobná závislost". Je to špatný překlad? Proč nestačí jen pojem "závislost". Také mi přišlo, že se autor občas trochu opakuje.
Ale dobrý, za přečtení stojí.

FaeleenFairy
13.09.2021 3 z 5

Jako první od tohoto autora neměla vlastně žádný návod, jak toto zranění řešit... Nebo jsem ho prehledla?u Narcismu i Závislé poruchy ho totiž najdete...


anansie
05.02.2019 5 z 5

Další kniha od autora, kde je velmi jasně a srozumitelně vysvětlený mechanismus vzniku závislosti. A to vlastně jakékoli, princip je stejný u všech typů závislostí, včetně emocionální. Bohužel vše začíná v době, kdy se dítě nemůže bránit a následně si nese obrovskou zátěž, která mu řídí celý další život, aniž by o tom věděl. Díky této knize je možné si právě takovou zátěž alespoň zvědomit a moci pracovat na její zmírnění, když už ne úplném odstranění.

p0stm0derna
06.01.2019 5 z 5

Rér umí psychologický jev vyjádřit úderně a srozumitelně aniž by uhýbal ze seriózní cesty.

PolarBee
22.03.2017 5 z 5

Skvělá kniha o problematice vysvětlená na pohádce. Sice velmi stručné a krátké, ale na 150s. Rohr dokázal nastínit spoustu konceptů a situací s tématem zneužití.

Szevcza
08.02.2015 5 z 5

Mrazivý výklad pohádky o Kožešince (Princezna se zlatou hvězdou na čele)...