Zmrzlina pro sněhuláka

Zmrzlina pro sněhuláka https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270559/bmid_zmrzlina-pro-snehulaka-DpD-270559.JPG 4 5 2

Přidat komentář

Lauralex
24.03.2021 5 z 5

Srdeční záležitost. Hned z několika důvodů. Jednak je to moje úplně první kniha, kterou jsem přečetla sama ještě před nástupem do školy, a to hned několikrát, četla jsem ji stále dokola a když jsem ji dostala, tak jsem s ní ten večer i spala. A pak miluju Vánoce, a tato kniha je jimi přímo nabitá. Byl to jeden z mých nejkrásnějších dárků v životě a stále mám ty příběhy v mysli. Dodnes ji mám hrdě schovanou v knihovně a nikdy ji nedám.

Osice
04.02.2021 3 z 5

Vlastníme vyřazenou z knihovny. Četli jsme už několikrát. Barunka si od prvního čtení před rokem dvěma spojuje silný vítr se Severákem. Ten den jsem s ní byla venku, vezla kočárek s panenkou, zafoukal silný vítr a vzal jí z kočárku dečku na panenku:-)

Knížka obsahuje 3 vánoční příběhy: Dárek pro dědu Mráze, Pan Bubál a sněhulák Chladomil a Ztracené vánoční dárky. Příběhy se celkem v pohodě čtou, jsou srozumitelné, je v nich spoustu hezkých momentů a hodně se pomáhá druhým:-) Navíc je za každým příběhem i pár úkolů pro děti a můžete si s dětmi zazpívat 2 známé koledy, jejichž text v knize také najdete. Jenže je tu jedno velké ale. Vůbec nechápu, proč překladatelka J. Mádrová nacpala do příběhů dědu Mráze. České vydání je až z konce 90. let minulého století, tak proč? Působí to dost hloupě. Severní pól, sobi, skřítci, házení dárků komínem a … děda Mráz. Dvě hvězdičky ubírám právě za něj, protože je ve dvou příbězích.

Barunka (4 roky) se podivovala, že auto zakašlalo. Pan Bumbál ho startoval klikou:-) Můj děda má na Šumavě upravené nějaké předválečné auto, které používáme třeba při svážení sena. Tak jsem jí mohla z vlastní zkušenosti vysvětlit, jak to vypadá, když se auto startuje klikou a nechce chytit:-D

„Tmavou nocí sova letí,
očima si cestou svítí.

Do města se tiše nese,
nezabloudí, nebojte se?

Přes hory i přes lesy
správnou cestu najde si!“ (písnička z příběhu Ztracené vánoční Dárky)