Zmrdi, vohnouti a my

Zmrdi, vohnouti a my https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56847/bmid_zmrdi-vohnouti-a-my-VSv-56847.jpg 4 74 14

Jak poznat zmrda? Jak poznat vohnouta? Jak vážnou hrozbu naší civilizaci představují? Jak s nimi jednat a jak se jim bránit? A především, jak proti nim bojovat? Tohle všechno (a ještě mnohem víc) se dočtete v D-FENSových textech, které konečně vycházejí v knižní podobě.

Přidat komentář
Hobo
Hobo
09.12.2023 5 z 5

Vlastně je to Werichovo "Boj s blbci je věčný, ale nelze ho vzdát".

Bedřich63
Bedřich63
11.07.2023 3 z 5

Tato kniha je pro okomentování složitá, protože většině čtenářů nic neřekne a mnoho ji odsoudí jako nezajímavou a přisprostlou.
Kdo se však během svého profesního života (a kdo taky ne po několika letech práce) setkal s nějakým zmrdem nebo vohnoutem, tak si tady najde spoustu informací pro svůj další rozvoj. :-)
Velmi užitečné jsou také kapitolky věnující se newspeaku obou těchto skupin zaměstnanců a také omezenému techspeaku vohnoutů. Je pravda, že normálního člověka to trochu tahá za oči a za uši...... ale na druhou stranu, když se pohybujete mezi lidmi, tak větné spojky vole, krávo aj. jsou zcela běžné.
Přidám ještě 2 věty ze zadní strany knihy:
Většina textů publikovaných v této knize je politicky nekorektní, xenofobní, sexistická, nacionalistická, heterosexuální, záštiplná a obsahuje sprostá slova.
Pokud se vám to nelíbí, nečtěte to.


1871
1871
15.07.2021 3 z 5

Je potřeba poznat chování (myšlení) nepřítele. Tak jsem to četl, abych je uměl lépe přečíst.

mol378
mol378
26.02.2021 5 z 5

Autoruv blog ctu cas od casu stale. Tuhle knihu, ktera z neho vznikla, pouzivam v soucasne dobe jako navod. Pote co si v praci zaciname po vymene reditele za protekcniho z...a pripadat jak po roce 1948 s nastupem rudeho lidoveho komisare, ktery nic neumi a nic nezna, ani se nicemu ucit nehodla. Jsme jiz ve fazi, kdy si zacina natahovat k sobe pribuzne a zname. Obsah knihy bohuzel i pres ne cerstve datum jejiho vzniku je stale platny a zacina byt cimdal platnejsi.

postoran-CZ
postoran-CZ
09.05.2018 4 z 5

V podstatě se jedná o několikero D-FENSových weblogů. A tak se ta kniha musí brát. Ona totiž postupem času ( v některých místech) utíká aktuálnosti. Na druhou stranu, některé pasáže tesat do kamene. Ty budou platit vždy, protože zm*dů se nezbavíme. Nikdy.

LordSnape
LordSnape
16.03.2017 1 z 5

Dřív jsme jim říkali řiťolezci, anální alpinisti, vychcánci, ale zmrdi fakt ne. Původně jsem si knihu půjčil v knihovně, protože jsem čekal i nějaký návod nebo i poučky, jak se proti těmto praktikám účinně bránit, ale ono nic. Autor, co si říká D-Fens jen komentuje, pejorativně nadává a vypisuje své osobní zkušenosti z reálu, ale nikoho nebrání. Po půlce mě to už přestalo bavit. Je dosti vidět, že je to původně psáno pro blog jako pouhé odplivnutí si z přetlaku v hlavě. Víc drzosti a nadávek, se automaticky nerovná více zábavy. Přeskočil jsem pak na konec, abych se dozvěděl něco o vohnoutech, ale ve výsledku je to pořád dokolečka ta samá sračkoidní písnička. Bla, bla, bla. Je to škvár. Škoda papíru.

VladimirTetur
VladimirTetur
16.12.2015 3 z 5

Korporátní povinná četba. Vtipný styl.

Muzz
Muzz
09.12.2013 5 z 5

Smutně pravdivé, přesto jsem se dost nasmál.

kazatell
kazatell
05.08.2013 4 z 5

První půlka naprosto vystihuje situace a lidi se kterýma se potkávám, potom se už vše jen opakuje podpořeno více a více vulgarismy

davidu
davidu
02.06.2013 3 z 5

Spousta věcí a situací ze života je tam trefných, ale na mě zbytečně moc sprostých slov a celkově mě to ke konci přestávalo bavit, ale za přečtení stojí to jo.

Niraj
Niraj
11.05.2013 3 z 5

Znám D-FENSovy stránky takže tuto knihu jsem si rád přečetl. A určitě je užitečné si ji přečíst, aby člověk rozpoznal různá neřádstva, co jich tu je a dokázal se jim i bránit. Ale na druhou stranu, někdy mi to už zavání nepřátelstvím téměř vůči všemu. Co mi ale vadilo nejvíce, je počet vulgárních slov v knize použitých a stále opakovaných. Ač nejsem žádnej cimprlich, zde je to už nadměrné. Přeci jen číst slovo "zmrd" skoro v každé větě se "přejí". Ze začátku působí jednotlivá pojmenování možná vtipně (zmrdi, vohnouti, ....), později už méně, až nakonec už jste z těch "zmrdovských" vulgárností znechucení. Zde myslím platí ono "méně je někdy více".

Martin_Happy
Martin_Happy
16.10.2012 5 z 5

Svým způsobem je nutnost se seznámit s tímto textem

Platejz
Platejz
28.03.2012 5 z 5

Nejlepší knihy jsou takové, které vám vtipným způsobem specifikujou, co už doopravdy víte. D-FENS si s tím nebere servítky a leckdy jsem se musel i smát. Samozřejmě, že se to trochu musí brát s nadsázkou, protože kdybyste to brali na 100%, stali by se z vás schizofrenní paranoici, kteří jsou neschopní společenského života v dnešní době.

odejana
odejana
08.01.2012 5 z 5

Báječné, konečně knižně vydané blogy z webovek D-FENSE. Výstižná a vtipně napsaná charakteristika osob, které jen tyjí ze společnosti, nic nového nepřinášejí, nové hodnoty netvoří a bohužel kazí a ničí to, co už je vytvořené. Skvělý popis a hlavně účinné metody boje proti nim. "Zmrdologie" je nepostradatelnou příručkou v domácí knihovně!

Autorovy další knížky

D-FENS
česká
2006  78%Zmrdi, vohnouti a my
2010  70%Zmrdům zmar!

Kniha Zmrdi, vohnouti a my je v

Právě čtených4x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce45x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x