Zlomek času

Zlomek času https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21653/bmid_zlomek-casu-q7z-21653.jpg 4 40 3

V této knize se čtenáři představuje zcela jiný Erich von Däniken - autor se smyslem pro humor, fantastický pisatel a píšící fantasta, o němž prestižní časopis Stern napsal: "V úděsně nudné literatuře současnosti ovládá Erich von Däniken jako jeden z mála umění vyprávět příběhy." V tomto povídkovém dílku autor líčí své vlastní zážitky, doplněné fantazií. Zabývá se cestováním v čase i chybnými směry vývoje naší společnosti. EvD - jak ho nazývají jeho přátelé - přináší dobrodružství z celého světa a dokazuje, že nikdy neztratil humor a schopnost vcítit se do daných problémů a situací.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Für 100 Franken die ganze Welt und andere Geschichten , 2003


více info...

Přidat komentář

Šnek86
19.07.2019 2 z 5

Trochu jiný Däniken, než jsem zvyklý, polovina jsou různé zápisky a příběhy z cest a druhá polovina smyšlené fantazie autora, kde poukazuje na to, jak by co mohlo být, nebo nemohlo.Klasické knihy od EvD jsou lepší.

Peleus
28.01.2017 2 z 5

Co se Dänikenovy tvorby týče, jde zatím o moje největší zklamání.

Kniha je koncipovaná jako útržkovité vzpomínky na různé epizody z autorových cest (vzájemně neprovázané), z nichž se čtenář nedozvídá nové teorie či zatím nepublikované souvislosti. Co se dozvídá je, že spisovatel má zálibu v kvalitním víně, na palubě letadel si dává whiskey a jako pravý "starý zbrojnoš" má potřebu sdělovat, nebo přinejmenším naznačovat, že ani jeho na výpravách nemíjela sexuální dobrodružství. Ke konci Erich von Däniken přitvrzuje a od "zábavných" historek přesedlává na bitevního oře, kterým "neohroženě" najíždí na šiky hloupých vědců záměrně ignorujících skutečnosti, jež autorovi přijdou zcela zřejmé.

Po dočtení se do mysli vkrádá zvláštní pocit smutku zatímco uvažuji, proč měl autor zapotřebí vydat zrovna TAKOVOU publikaci? Jedinou omluvou je skutečnost, že mu (originál knihy je z roku 2003) v té době bylo 78.


Terva
07.06.2015 5 z 5

Tady jsem sice nejdřív nesouhlasil se stylem psaní, ale tak mě to vtáhlo do děje, že jsem se nechal unést a cestoval časem spolu s panem Dänikenem.