Zloděj snů

Zloděj snů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38152/bmid_zlodej-snu-yuh-38152.jpeg 4 22 5

Dobrodružný příběh, jehož protagonistou je český malíř a ilustrátor amerického Západu 2. pol. 19. století - Bohuslav Kroupa (1828-1912). Kniha opatřena doslovem o malíři Bohuslavu Kroupovi a jsou zde také reprodukovány jeho dvě kresby.

Přidat komentář

Barza
03.12.2021 5 z 5

Po knize Bílý indián o první cestě českého botanika Albrechta Vojtěcha Friče do Jižní Ameriky (mimochodem rovněž doporučuji!!!) jsem se zájmem a zvědavostí sáhla po Zloději snů. Jméno malíře Bohuslava Kroupy mi bylo do té doby neznámé. Kniha je psána velice čtivě, napínavě. Čte se o to lépe, že v ní čtenář vidí krajana, skutečně žijící osobu. Předčítala jsem synům před spaním a vždy byli nespokojení, že nemohu skončit v tom nejnapínavějším. Při čtení jsme si o příběhu i povídali, jak se kdo a proč zachoval apod. Navíc jsme se dověděli o dalším zajímavém Čechovi ve světě, který byl u nás ne zcela doceněný. Rozhodně doporučuji!!!

DomYell
10.03.2020 3 z 5

Lehke prijemne cteni. Nikdy jsem jmeno Bohuslav Kroupa nejspise neslysel (nebo si to nepamatuji), avsak jeho osobni pribeh je velice zajimavy. Zpusob, jakym byla kniha napsana mi velice vyhovoval a i pribeh samotny.


Džerkys
12.08.2017 4 z 5

Kniha se mi celkem líbila, některé pasáže mohly být delší více rozpracované, například odchod od indiánů. Pěkné připomenutí malíře Bohuslava Kroupy.

Luccy78
10.11.2015 4 z 5

Příjemný dobrodružný western, který je napsaný částečně ze skutečných příhod českého dobrodruha a malíře Bohuslava Kroupy (v Americe, v příběhu i přáteli nazývaným Timothy). Základem tohoto vyprávění je skutečný příběh z doby jeho toulek s kočujícími Indiány, kdy mu dělá společnost i průvodce indiánský kluk Pikavu. Moc dobře se četlo, vyprávění je místy napínavé a o to víc při pocitu, že v něm figuruje skutečně žijící postava. Vřele doporučuji k přečtení..

Yalka
03.01.2013 5 z 5

Skvěle napsaný western s použitím skutečné postavy, pozapomenutého českého malíře B. Kroupy.
Můžu jen a jen doporučit. Nechápu, že kniha tu nemá žádné hodnocení a komenty, je opravdu hodně dobrá.