Bambi

Bambi https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354955/mid_bambi-0bC-354955.jpg 4 31 3

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh.V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě.... celý text

Přidat komentář

potesenicist
07.10.2023 1 z 5

Tento příběh mě dostal do úzkých s vysvětlováním, proč nemůže mít mladší dcera miminko s bratrancem a bambi ano.

Karoley
02.01.2022 5 z 5

Opět začala vycházet Zlatá sbírka pohádek od Disneye.. a tentokrát už mám děti a můžeme si číst ;)) Pohádky mají krásné ilustrace (knihy bez obrázků kluky nebaví) a jsou tak akorát dlouhé - za 15 minut přečteno a může se spát.

Dočteme pohádku a v zápětí přijde otázka, které jsem se chtěla vyhnout - můj tříletý syn se mě zeptá: "A kde je ta Bambiho maminka?"
("Je mrtvá, synku, dobrou noc.")


JulianaH.
22.09.2019 5 z 5

Nejsmutnější ze série Disneyho pohádek, které jsem četla jako malá (respektive které mi byly předčítány). Znám příběh jen z knihy, nikoli z filmu. Přesto nebo proto mi patrně nikdy z paměti nevymizí některé scény. Jak se koloušek Bambi poprvé postavil na tenké třesoucí se nožky; jak prchá před požárem zachvacujícím les; a jak potkává svého otce v majestátní nádheře starého jelena. Překrásné ilustrace dokázaly vykouzlit pestřivý podzimní les, něžnost laní i jarní palouk, na němž čerstvě dospělého Bambiho okouzlila první láska.

Vzhledem k tomu, co byl zač autor předlohy, židovský pornografický spisovatel Felix Salten, mě udivuje, že napsal i tak krásný příběh.

Štítky knihy

pro děti

Autoři knihy

Walt Disney
americká, 1901 - 1966
Felix Salten
rakouská, 1869 - 1945

Kniha Bambi je v

Právě čtených1x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce35x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x