Disney: Zlatá klasika Carl Barks

Disney: Zlatá klasika Carl Barks https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359954/bmid_carl-barks-WaO-359954.jpg 4 27 3

Zlatá klasika série

< 3. díl >

To nejlepší z komiksové klasiky Walta Disneyho. Disneyho Kačerov je naprosto unikátní svět sám pro sebe a každý autor přispěl svým způsobem k jeho rozvoji. Nejvíce však Carl Barks, tvůrce strýčka Skrblíka, Gusty, Šikuly, Rafanů a dalších oblíbených postaviček. Jediná kniha nedokáže zachytit pestrost jeho tvorby, proto je tento díl Zlaté klasiky zaměřen na automobily v Kačerově – Barksovu srdeční záležitost. Carl Barks rád karikoval současné události. Auta jsou vděčné téma, vnější symbol společenského statusu. Výběr automobilů kačerovských obyvatel také napovídá mnohé o jejich osobnosti. Auta byla Barksovou vášní, proto můžeme v knize obdivovat bohatost technických detailů a rozmanitost veškerých dopravních prostředků.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Hall of Fame: Carl Barks , 2004


více info...

Přidat komentář

1972Sixo
08.01.2021 4 z 5

Dal by som 3 a pol, no na to že nie so autíčkar ma to celkom pobavilo. Dlhšie príbehy boli lepšie než krátke jednostránkové skeče. Kresba príjemné retro a Donaldová láska Daisy je teda riadna fúria.

cepice
31.05.2018 4 z 5

Povedená sbírka komiksů. Pro fandy určitě doporučuji. :)


Atlantis
21.01.2018 3 z 5

Obrovská škoda. Carl Barks, duchovní otec Kačerů tak, jak je známe a máme rádi, má určitě lepší příběhy, než ty, které nám tady byly představeny. Ano, u některých se pousmějete, ale často je z nich vidět, že už přece jen mají několik desítek let.
Také si myslím, že tématika automobilů byla zvolena nešťastně. To, že se Barks nechával inspirovat ve skutečných modelech šlo odbýt dvěma odstavci a nevěnovat tomu celou knihu.
Obrovským záporem jsou doprovodné texty. Zatímco v prvních dvou dílech hýřily zajímavostmi a poodhalovaly pozadí tvorby jednotlivých příběhů, tady k tomu bohužel nedochází. Zjistíte ale, že obyvatelé Kačorva jezdí v limuzínách, nových autech, starých autech, hezkých, ošklivých, užitkových, futuristických, na dvou kolech, třech, šesti, na pásech.... Ble. Nuda k uzoufání.
Povšimněte si také mnohých grafických chyb. Například když kačírci píší trest na tabuli, je jasně vidět, kde bylo použito Malování, aby se překryl původní text nebo například u uvodního panelu příběhu se jmelím, kde jsou jakési kostky překrývající kresbu.

Štítky knihy

Kačer Donald strýček Skrblík

Autoři knihy

Carl Barks
americká, 1901 - 2000
Walt Disney
americká, 1901 - 1966