Disney: Zlatá klasika Vicar

Disney: Zlatá klasika Vicar https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379300/bmid_disney-zlata-klasika-vicar-pJG-379300.jpg 5 17 2

Zlatá klasika série

< 4. díl

ictor Arriagada Rios je jedním z mnoha autorů, kteří takřka v anonymitě rozvíjeli postavu kačera Donalda. Jeho výborné komiksové série si však postupně získaly oblibu a podpis Vicar se stal ikonickým. Jeho díla vycházela více než třicet let a byla populární zejména mezi mladými čtenáři - nejen proto, že jeho styl přetéká nápady a vynalézavostí. Jeho příběhy přispěly k dalšímu rozvoji a oživení nezapomenutelných obyvatel Kačerova.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Hall of Fame: Victor Arriagada Ríos , 2005


více info...

Přidat komentář

Rilian
27.10.2022 5 z 5

Výběr příběhů z celé série se myslím velice povedl. Jedinou výjimku představuje druhý díl, který se mi vůbec nelíbil. Nedokážu určit, zdali to bylo způsobeno stářím příběhu nebo jejich kresbou nebo samotným příběhem. Osobně hodnotím nejlépe čtvrtý díl a posléze třetí, kde jsem asi polovinu příběhů znal z dětství. První díl doporučuji přečíst po sbírce Život a doba Skrblíka McKváka, protože některé příběhy se navzájem doplňují.
Celkově jsem si sérii užil. Krásný doušek ze studnice mládí.

Atlantis
11.08.2018 5 z 5

Velice osvěžující díl. Když jsem četl, že Vicar byl pouze kreslířem a tedy příběhy vymýšlel jen minimálně, čekal jsem roztříštěnou knihu, kterou bude spojovat pouze to, že komiksy kreslil ten samý člověk.
Vicarova kresba je ale natolik živá a odlišná, že rozhýbe i nudnější story a v panelech se pořád něco hýbe. Příběhy samotné jsou kratší, což je pro mě taky plus.
Mezi Zlatou klasikou téměř nejlepší díl. A i ta česká verze je tentokrát v pořádku.


Štítky knihy

komiksy komiksy pro děti Kačer Donald

Autoři knihy

Vicar (p)
chilská, 1934 - 2012
Walt Disney
americká, 1901 - 1966

Kniha Disney: Zlatá klasika Vicar je v

Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst4x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x