Zkuste to doma sami - Veganská kuchařka

Zkuste to doma sami - Veganská kuchařka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492903/bmid_zkuste-to-doma-sami-veganska-kuchar-YgF-492903.jpg 4 3 2

123 veganských alternativ - zdravěji a udržitelněji bez průmyslově zpracovaných výrobků. Domácí příprava rostlinných alternativ mléčných výrobků, uzenin apod. Recepty na rozmanitá jídla z luštěnin, obilovin, semínek, ořechů, levněji a bez obalů.

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Selber machen statt kaufen - vegane Küche , 2021


více info...

Přidat komentář

Ctenar1202
30.09.2022 5 z 5

Spousty a spousty úžasných receptů, které vás lákají k snězení daného jídla už jen z fotografií. Navíc je u každého receptu podrobný postup s mnoha dalšími tipy. Mě osobně zaujaly např. čočkové kuličky, květáková boloňská omáčka a různé druhy pokrmů z tofu, které naprosto zbožňuji. A protože jsou veganské potraviny bohužel stále mnohem dražší než ty běžné, tak si můžete doma vyrobit vlastní sojové mléko či jogurt. Vám, kterým chutná seitan (já osobně jsem si k němu cestu nenašla), tak je zde tip na seitanové závitky s náplní z jedlých kaštanů a kyselých okurek.

Myslím si, že i člověk, který se stravuje masem a živočišnými mléčnými produkty zde najde tipy na skvělé recepty. Místo tofu tak použije třeba kuřecí maso.

Já jsem z knížky nadšená, protože je v ní 123 veganských tipů a hlavně návody k uvaření či výrobě veganského jídla jsou srozumitelné a lehce pochopitelné.

jahlina
08.09.2022 5 z 5

Nejsem VEGAN ani VEGETARIÁN, přesto mě v nabídce titulů nakladatelství KAZDA zlákala právě tato veganská kuchařka z řady Zkuste to doma sami. Jak to, proč? Snad za to mohla lákavě udělaná obálka, při pohledu na níž se mi začaly sbíhat sliny nebo možná myšlenka, že by bylo fajn zařadit do jídelníčku něco netradičního, více rostlinného,…Každopádně jsem byla zvědavá , co mi může tato knížka nabídnout.

Knížka není „jenom“ obyčejnou kuchařkou, tedy veganskou kuchařkou. Knížka ukazuje, jak připravovat rostlinnou stravu bez použití průmyslově zpracovaných produktů. Dává jednoduché návody, jak si připravit alternativy masa, mléčných výrobků a vajec doma z regionálních surovin. Zároveň dává inspiraci, jak při přípravě veganských pokrmů nerezignovat na výraznou chuť a vůni.

Pokud si myslíte, že veganská strava je hlavně o sóje a tofu, tak s touto knížkou přijdete na to, že veganská kuchyně může být daleko rozmanitější a zajímavější, přitom výživově dostačující.

A pokud již jste vegani, ale často si povzdechnete, proč jsou v obchodech prodávané výrobky tak drahé, tahle knížka vám nabídne zdravější a chutnější alternativy připravené doma za podstatně méně peněz.

Já tuhle knížku beru jako inspiraci a seznámení se s potravinami, které jsem třeba úplně neznala. Není to z mé strany propagace veganství, ale způsob, jak vést život udržitelnější a „zelenější“ cestou je mi rozhodně sympatický a podpory hodný.