Zkušebna rodičů

Zkušebna rodičů https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265344/mid_zkusebna-rodicu-1C6-265344.jpg 4 14 7

Nejste spokojeni se svými rodiči? Vyberte si nové! Devítiletý Barry Bennet má svých rodičů občas plné zuby. Vlastně má celý seznam věcí, které mu na rodičích vadí: že ho pojmenovali Barry, že mu nikdy nic nedovolí, že mají radši jeho mladší sestry, že jsou chudí a nudní… Kdyby tak měl jiné rodiče. Jednoho dne po obzvlášť ošklivé hádce s rodiči Barry ve vzteku třikrát za sebou zopakuje, že by si přál lepší rodiče – a najednou se ocitá ve světě, kde se mu jeho přání může splnit. Ve světě, který je řízen dětmi a kde si děti samy vybírají své rodiče, protože dospělým nelze něco tak důležitého svěřit. Má to jeden háček: Barrymu bude za pět dní deset let a musí si své nové rodiče vybrat do té doby. Naštěstí je tu Zkušebna rodičů, která mu nabídne speciální balíček, v rámci něhož si za pět dní může vyzkoušet pět manželských párů, a to by bylo, aby si mezi nimi nevybral ty pravé... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Parent Agency


více info...

Přidat komentář

Chytuš
28.12.2018 3 z 5

Čteno synům před spaním... Výborný nápad na možnost vyzkoušet si jiné rodiče - určitě každé dítě k takovému bodu minimálně párkrát za své dětství dospěje. Kdo by nechtěl mít rodiče bohaté, slavné, rodiče, kteří nikdy nejsou unavení nebo tak pohodové, že svému dítku všechno povolí? Jenže ono to tak jednoduché není...
Místy byl děj na můj vkus až moc natahovaný, zkrácení by celému příběhu prospělo a dodalo mu větší šmrnc...

hogo
01.10.2018 5 z 5

Super kniha s překvapivým koncem a pro ty, co nemají co číst. Doufám, že autor dostane cenu. Doporučuji.


Verča16
15.08.2018 3 z 5

Knížka se mi líbila a nápad že si můžeš zkusit rodiče je dobrý! Ale já jsem ráda za ty svoje. Doporučuji dobre

Eliška12
11.06.2018 3 z 5

Pěkná kniha , ale nepatří mezi mé oblíbené . Přečíst se dala , ale děj mi přišel zbytečně dlouhý a zmatený . Nápad na zkoušení rodičů je dobrý , ale od knihy jsem očekávala víc .

Anetka24
19.05.2018 4 z 5

Velice dobrá kniha hodně se mi líbila ale že by patřila mezi ty nejlepší to ne :D. Knížku ale doporučuji.

KatkaNo1
11.07.2017 5 z 5

Mohu říct, že ač jsem plánovala tuto knihu přečíst s dcerou, kterou to po pár stránkách přestalo bavit, tak jsem si ji dočetla s velikou chutí. Trochu zapeklitý děj, kde se Barrymu neustále zjevují dvě známé tváře, které nedokáže pořádně rozpoznat, ačkoliv své kamarády poznal ihned. Po pár stránkách jsem odtušila jaký bude závěr tudíž to pro mě nebylo na konci překvapením. Knihu jsem četla v angličtině (TPA - The Parent Agency) a mohu vřele doporučit.

kamibe
29.01.2016 4 z 5

Dost dobrý příběh, ve kterém si nejdřív připadáte jako v nějaké sci fi, ale konec je překvapivý a musíte uznat, že by se to kliďánko takhle mohlo stát i ve skutečnosti. Bylo hezké číst, jak se Barrymu stále zjevovaly dvě tváře, které mu byly jaksi povědomé, líbilo se mu, jak se dívaly i co zřejmě pociťovaly, jen si je pořád neuměl správně zařadit. Bylo mi příjemné, že mravní ponaučení nebylo proklamováno prvoplánově, ale bylo skoro nenápadné. Poselství si jistě odnese každé dítě, které se tímto příběhem prokouše, a začne se na své vlastní rodiče dívat přeci jen poněkud zjihlýma očima, a to i když ho mnohdy otravuje, jak se chovají, co všechno na něm chtějí, jak ho napomínají a co všechno mu nedovolí.
Jediné, co mi ve čtení přeci jen překáželo, bylo množství indicií, kterým jsem nerozuměla, protože nesleduji ani fotbalisty, ani jiné mediálně poutavé děje, pro mládež patrně neodolatelné. To však jistě nebude nijakým hendikepem pro současné dětské čtenáře.

Autorovy další knížky

David Baddiel
americká, 1964
2015  80%Zkušebna rodičů
2016  70%Ovladač lidí
2008  40%Tajné záměry
2008  47%Ať už je láska cokoliv