Živý nebo mrtvý

Živý nebo mrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95967/bmid_zivy-nebo-mrtvy-cgE-95967.jpg 4 52 9

Jack Ryan série

< 13. díl >

Jack Ryan Jr. v boji proti teroru. Po sedmi letech Tom Clancy opět přivádí na scénu Jacka Ryana Jr. Říká si Univerzita. Byla založena tajně za vlády prezidenta Jacka Ryana s jediným úkolem: pronásledovat, vypátrat a zneškodnit teroristy a jejich ochránce. Podle vlastního uvážení, bez omezení a bez kontroly. Je soběstačná a nemá žádný oficiální vztah k americké vládě. Zkušený vyzvědač Jack Ryan Jr. a jeho společníci z Univerzity vedou tichou válku v každém koutě světa. Univerzita čelí svému největšímu nepříteli: sadistickému zabijákovi s přezdívkou Emír.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Dead or Alive , 2010


více info...

Přidat komentář

jstadler
29.07.2023

Bohužel, obecně je série s Juniorem překládána s velmi kolísající úrovní. Ale tohle mě donutilo se přihlásit a komentovat: Kdo v roce 2011 přeloží, že někdo jde grilovat řízky ????? Je mi líto, ale ten překlad i redakční práce jsou odfláknuté až diletantské. Pokud má JR v několika původních knihách kódové označení ŠERMÍŘ, proč je teď MEČÍŘ? A takových chyb je v překladu řada. Ale prostě řízek mě dorazil.

jprst
21.04.2023 4 z 5

V některých částech poněkud rozvleklé díky údajům pro děj příběhu snad až zbytečným, a to na úkor tempa a spádu celého příběhu. Nicméně i tak Clancy opět dokazuje, že své spisovatelské "řemeslo" má dobře zmáknuté a ví , co od něho jeho čtenáři očekávají.


ondra2
20.01.2021

Zatím mě žádná z knih od Clancyho a jeho týmu nezklamala.

mira.k
01.01.2017 4 z 5

Dokončení románu Tygří zuby. Už utahanější, místy trochu nuda.

kolacky
03.07.2015 4 z 5

Knížku jsem dostala a akoliv politický thriller není právě můj šálek čaje, darovanému koni na zuby nehledíc jsem přečetla. Je fakt, že bych se obešla např. bez půlstránkového popisu používaných zbraní včetně označení, ráží, nosnosti apod., ale ve výsledku se mi to líbilo. Znala jsem zatím jen filmy (Hon na ponorku, Jasné nebezpečí, Vysoká hra patriotů), kde je děj pochopitelně okleštěný, ale Jack Ryan i J.R. junior se všemi spolušpióny mě v téhle knížce docela zaujali.

lucifrid
28.06.2014 4 z 5

První novodobá (ehm, Tygří zuby počítat opravdu nebudu) Ryanovka a s odstupem času můžu říct, že se k ní asi nebudu vracet tolik, jako k těm předchozím v sérii. Ano, je zajímavá a bavilo mě to. Ale nemůžu setřást pocit, že Clancy měl skončit Medvědem a drakem. Ta spousta nových postav z Univerzity (ač přehledně vykreslených) mě nějak nebaví.

mikika
28.06.2013 5 z 5

moje první literární seznámení s fenoménem Tom Clancy - bravurní čtivo, už vím, od koho všichni ti napodobovatelé opisují...

čef
20.08.2012 4 z 5

Kniha plná akce, námět islámský terorismus, kterých se po 11/9 vyrojilo neurékom. Řemeslně dobře napsané, napětí roste, závěrečné scény na úrovni. Trochu však místy rozplizlé, krátil bych o třetinu, vypustil bych třeba rovinu prezidenta USA - už je toho nějak moc. Zajímalo by mne, jak je to se spoluautorstvím - Grant Blackwood se objevuje i u Cliva Cusslera. U obou to dělá dojem spisovatelských stájí s čím dál větším vyprázdněním a výrobou pytlíkových vyprávěnek na dobrou noc. Chtěl bych se mýlit - většina Clancyovek je opravdu skvělá.

wallach
05.03.2012

Zatím můj poslední Tom Clancy, dobrý jako ostatně všechny jeho romány

Štítky knihy

detektivní a krimi romány terorismus krimi

Autoři knihy

Grant Blackwood
americká, 1964
Tom Clancy
americká, 1947 - 2013