Život svatého Vojtěcha - Legenda Nascitur purpureus flos

Život svatého Vojtěcha - Legenda Nascitur purpureus flos https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131641/bmid_zivot-svateho-vojtecha-legenda-nasc-MoE-131641.jpg 5 7 3

Latinsko-česky psaný životopis o svatém Vojtěchu (okolo 957–997), v zahraničí známém spíše pod biřmovacím jménem Adalbert, byl druhým pražským biskupem. Pocházel z rodu Slavníkovců.

Náboženství Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Zvon
Originální název:

Legenda Nascitur purpureus flos


více info...

Přidat komentář

666Jitka
04.05.2022 4 z 5

Velmi ráda jsem si přečetla životopis sv.Vojtěcha, který nám přiblíží nejenom život tohoto světce, ale také historické události té doby tj. 10. století, kdy docházelo k postupné christianizaci Evropy, kterou provázelo velké krveprolití a krutosti na "obou" stranách. Tato biografie, dá-li se to tak říci, je o to autentičtější, že je napsána Vojtěchovým současníkem Brunem z Querfurtu a jsem ráda, že jsem si toto dvojjazyčné vydání pořídila. Velmi oceňuji doslov profesora Jiřího Slámy, který čtenáři vysvětlí historické souvislosti na poli politického a církevního dění, ale také se dotkne života obyčejných lidí a "pohanů".

Jana512
24.04.2019 5 z 5

Tento životopis biskupa Vojtěcha, byl původně napsaný v latinském jazyce. A v této publikaci je předkládán čtenáři jak v původním jazyce, který je dnes málo lidem srozumitelný, tak v českém překladu. Máme tak možnost si přečíst historicky vzácný životopis druhého českého biskupa, který sám k sobě byl přísný a náročný a snažil se jemu svěřený lid přivést k Bohu a vážit si hodnot. Když to nebylo možné ve vlasti, odešel do zemí, kde křesťanství ještě nebylo a tam pro Krista obětoval i svůj život.


TheMelorry
21.04.2019 3 z 5

Zajímavý popis života svatého Vojtěcha očima jeho současníka.

Štítky knihy

katolická církev světci čeští světci a patroni svatý Vojtěch, okolo 957-997 římskokatolická církev

Autorovy knížky

Bruno z Querfurtu
německá, 970 - 1009
1996  91%Život svatého Vojtěcha - Legenda Nascitur purpureus flos

Kniha Život svatého Vojtěcha - Legenda Nascitur purpureus flos je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x