Život s kočkou není psina...

Život s kočkou není psina... https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461466/bmid_zivot-s-kockou-neni-psina-ee8-461466.jpeg 4 18 7

Bleška je britská modrá kočka s vybranými mravy, kterou její nóbl panička kvůli drobné vadě nemilosrdně odloží. To, co se v první chvíli jeví jako tragédie, „Po týdnu toulání jsem zmrzlá, špinavá a vyčerpaná dorazila k domku, ze kterého vyzařovalo zvláštní teplo. Něco mě k němu nevysvětlitelně táhlo. A ano, přiznávám kromě toho zvláštního tepla mohlo hrát roli i to, že u vchodových dveří ležela miska s čerstvým jídlem.“ se ale brzy promění v životní štěstí. Rozčepýřený vořech Walda se narodil v naprosté chudobě. Jen díky velké náhodě unikl smrti a co víc, dalším zásahem osudu se mu povedlo najít milujícího páníčka. „Ano, uznávám, jsem trošku rozčepejřenej a moje srst má spíš hrubší základ, ale kdyby mi někdo zastřihnul fousy a zkrátil trochu tu deku na zádech, mohl bych to podle mě v šeru a z dálky uhrát úplně v klidu na knírače.“ Tato naprosto odlišná dvojka se potkává ve společném domě, kde se z nich stanou nejdříve sousedé „Projelo mi hlavou, co všechno jsem tomu vořechovi v posledních týdnech provedla a bylo mi jasné, že moje dny jsou sečteny. Zakousne mě! Ukousne mi hlavu! V lepším případě nohu!“ a později i spolubydlící. „Ta kočka se snad rozhodla, že mě psychicky zničí. A to je teprve půlka března, jak budu asi vypadat v létě? „ Příběh plný lásky, smíchu, ale i nervů právě začíná.... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
26.06.2022 4 z 5

Tahle kniha byla jiná v tom, že mi ji střídavě četly dvě z mých dcer v hodně těžkém období. Občas jsem prskla smíchy a to mi pomáhalo a většinou i uspalo. Takže Bleško a Waldo, díky.

Zuzka12627
27.07.2021 5 z 5

Velice příjemné, hezké a vtipné čtení. Velmi doporučuji tuto knihu přečíst už jen proto, že koupí přispějete na opuštěná zvířátka.


KaLiBi
29.06.2021 4 z 5

Velice příjemné čtení. Útlá knížka, která popisuje rok dvou lidských životů z pohledu domácích mazlíčků. Pojetí tak vtipné, jak jen soužití kočky a psa může nabídnout. Pohodová oddychovka.

katerina5544
28.06.2021 5 z 5

Velmi mile prekvapeni :) skvělá a vtipná knížka :) nejenže pobaví, ale je v ní i dost situací, které je dobré zmiňovat např mnozirny, petardy na silvestra atd. Doufám že bude další díl!! ;)

aktijnov
23.06.2021 4 z 5

Přečteno za jeden večer. Příjemná oddychovka...

Alena_S
26.03.2021 5 z 5

Jestli mě někdy na knize opravdu přesvědčila kniha podle obálky, byla to tahle. :-) Plus samozřejmě ten plus, že koupí pomáháme zvířátkům. Prostě kočka štelující (s vyplazenou špičkou jazýčku!) telefon, aby se s oběma psími kámoši pěkně vešli na selfie, se hned tak nevidí. :-)
Příběh je o pejskovi, kočičce a jejich druhé šanci na spokojený život. Ani po "a žili šťastně až do smrti" nenastává nuda - naopak. Aby si to, lidově řečeno, "udělali hezký", je potřeba vyřešit ještě spousta věcí - a hlavně lidí!
Až na pár chybek je knížka milá, skladná, pomáhá a je plná kouzelných obrázků.

ladyfromskye
26.12.2020 5 z 5

Nádherné pohlazení po duši. Taky mám doma psa a kočku a po přečtení knížky toužím po tom zjistit, co se jim odehrává v těch jejich hlavinkách, ještě víc. Odpouštím knížce všechny hrubky a chyby, stavím ji na piedestal k mým nejoblíbenějším knihám a těším se, až se k ní za čas vrátím.
P. S. Málem bych zapomněla, mám radost, že jsem koupí knížky přispěla na zvířata v útulcích. Kéž by všechna našla milující rodinu.

Autorovy knížky

2020  88%Život s kočkou není psina...

Kniha Život s kočkou není psina... je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x