Život, net a seznamka, aneb deníček šíleného chlapa

Život, net a seznamka, aneb deníček šíleného chlapa https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143227/zivot-net-a-seznamka-aneb-denicek-sileneho-chlapa-143227.jpg 4 34 16

Svět internetových seznamek. Kolik toho jsou o sobě lidé schopni prozradit? A kolik je z toho pravda? Schůzky, na které nikdo nepřišel, setkání, jež se odehrála úplně jinka, než by si kdo dovedl představit, rande, na něž se - někdy i bohužel - nezapomíná. Roman Procházka zažil všechny. ON. ONA. NET. ŽIVOT. Autentický a s humorem - byť často notně hořkým - psaný deník muže, který se na počátku milénia vydal hledat tu pravou na zrádnou půdu internetu. A především neobyčejný životní příběh člověka, který několikrát padl na úplné dno, ale nikdy se nevzdal.... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
09.02.2023 2 z 5

Když jsem před knihovnici postavila vybrané knihy k půjčení, začala je profesionálně načítat do systému. Jakmile narazila na tento titul, ožila a povídá: “ Tak tohle je fakt něco!”
“ Právě proto si to půjčuji” vysvětlila jsem jí.
Poté pokračovala ve společenské konverzaci aneb mě začala považovat za spojence, když už čteme stejné knihy.

Autor svěřuje deníčku své životní eskapády. Že je život vynalézavá a dost nevypočitatelná veličina, jsem zjistila už několikrát. Autor taktéž, takže dej mě moc nepřekvapil.
Možná převratné to bylo před dvaceti lety, kdy kniha vyšla. Dnes, v době kdy i školní děti mají základy kybernetické bezpečnosti, obsahová senzace trosku vyčpěla.
Většinu zaujímá popis životní anabáze autora, který není hloupý, je společensky a poměrně schopný, ovšem schází mu aspoň bazalni sebeucta a tak po sobě nechá šlapat sociopatku závislou na lécích. Důvodem je buď to jeho snaha o vytvoření rodinného života za jakoukoli cenu nebo sexuální benefity ze vztahu s partnerkou o jedenáct let mladší.
Nevyhovovala mi forma ani způsob vyjadřování.
Během několika prvních kapitol autorovi naštěstí došly nápady na vtipná přirovnání, kterými se začátek čile hemží. Kniha obsahuje spoustu zbytečných informací, typu co kdy kde autor snědl, postavy, ke kterým se už nikdy nevrací apod.
Přes to všechno jsem to dočetla. Přála jsem si, aby to s Romanem dobře dopadlo a našel tu pravou. I když tady to není o protějšku, tady je to o něm samém.
Ne nadarmo se říká, ze lidé si k nám dovolí přesně tolik, kolik my sami dovolíme jim.

jan7940
28.02.2018 4 z 5

Obdivuji autora knihy za to, že šel s kůží na trh a svůj největší životní omyl sepsal a zveřejnil.


Pavouček2
28.07.2017 3 z 5

Kniha je velmi čtivá, záživná a stojí za přečtení! Je neuvěřitelný, jaký jsou ženský svi--, to ani nejde jinak napsat a je opravdu s podivem, co někteří chlapi vydrží.. A moc se mi líbila i dojala pomoc jistých lidí. Autorovo vyjadřování mi také nesedlo, tahla mluva je mi jaksi proti srsti, ale zase je fakt, že je to z jeho duše a to k té knize patří, jinak byl to prostě nebylo ono!

evca7271
05.06.2016 3 z 5

Me se kniha libila.Je pravdiva a bohuzel jak to dnes chodi ve vztahach a celkove mezi lidma.

Beky
18.01.2016 4 z 5

Napsáno zajímavě, chtěla jsem vědět, jak to skončí a co vše si autor zažil. Mrzí mě, že používal někdy totálně zcestné výrazy, které by nepoužilo snad ani dítě, ale celkově to nebylo nejhorší. Navíc ta odvaha vše sepsat a podělit se o to s veřejností, klobouk dolů...

simona7826
04.01.2016

byla jsem hodně na dně, kdayž jsem si přečetla Vaši knihu, hodně mě to dostalo nejdříve na nohy- tudíž vzhůru, pak na zem a nakonec, nahoru, protože vše se dá řešit, momentálně jsem na dně, ale protože už nemám kam, níž spadnout, doufám, že půpdu jen vzhůru . To co jste prožil, znám, možná někdy v jiných verzích, ale Vaše kniha mě probudila, celý život vyznávám - vše zlé je k něčemu dobré_ a ted toho zlého bylo hodně dost, ale díky vám uvažulji jinak a i já se budu snažit odedrazit od toho dna a odejít z mostu. Díky že jste a díky že píšete .

1alena1
02.01.2016 3 z 5

Neustále mě překvapuje naivita (či snad přímo blbost) některých lidí, kteří se nechají napálit svými protějšky, když hledají partnery za každou cenu. Čtivé, měl by si to přečíst každý zoufalec, který hledá bez přemýšlení partnera jen proto, aby nebyl sám. Ale někdy je samota vítězství.

Jamka
29.12.2015 5 z 5

Říkala jsem si jaká to asi bude sranda, ano některé momenty jsou úsměvné, ale to co se p. Romanovi stalo je otřesné, do nebe volající. Upřímně smekám před ním, že se dokázal dát znovu dohromady a znovu žít.

ber-tram
18.12.2015 3 z 5

Odstrašující sonda do jednoho víru dálkového seznamování je sesumírovaným cyklem internetových blogů, tudíž působí bezprostředně, až neuměle; tím spíše když pochází z pera ne-literáta. Ale prostá forma nijak nedeklasuje obsah, naopak posiluje jeho autenticitu. Včetně ověření pravidla, že k lecčemu jsou potřeba minimálně dva – chytrej a blbej. 9/15

martinami
28.07.2015

Dost mě knížka pobavila. ten pán má můj respekt

aknelka
28.04.2015 2 z 5

Dalo se přečíst, ale stačilo. O seznamkách vím své a proto jsem si knihu koupila, ale hloupost autora, že na konec přišel o vše mi přišla hodně bláznivá.

Bublinka.
24.04.2014 4 z 5

Myslela jsem si, jaká to nebude sranda, no nebyla... Smála jsem se sice, ale ze začátku, pak už mě smích přešel a jen jsem zírala. Docela drsný příběh a pak mi došlo, kam zařadit stavbu na obálce. Každopádně knížka pěkná.

evasamankova
21.06.2013 3 z 5

Příhody psané životem. Koho z nás alespoň jednou něco podobného nepotkalo. Ale nesedlo mi autorovo vyjadřování.

sluninka
14.06.2013

Pro mne vyloženě sympatický humor. Když si uvědomím, že to bylo doopravdy, tak smekám nad autorovým nezlomným optimismem.

Mountainer
04.03.2013 3 z 5

Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli si tuhle knížku koupit. Bál jsem se vyloženě "vyhozených" peněz. Teď, po jejím přečtení, musím říct, že nelituji. K internetovým seznamkám jsem se vždycky stavěl spíše rezervovaně a díky této knížce jsem se utvrdil v tom, že jde o sázku do loterie, s minimální šancí vyhrát životní jackpot, za to s velkou pravděpodobností prohry vlastního spokojeného života.

Zpočátku se mi do knížky nedařilo začíst, až jsem najednou zjistil, že se vlastně nemůžu odtrhnout. Vyprávění mě naprosto pohltilo a pořád jsem chtěl vědět, jak to bude dál. Zprvu někde ve vzduchu visela alternativa možné fikce z důvodů lepší prodejnosti knížky, posléze jsem ale musel uznat, že tohle by se prostě vymyslet nedalo, že to musel napsat jedině sám život. Ke konci už jsem autorovi a hlavnímu hrdinovi v jedné osobě moc držel palce, ať to dobře dopadne, a byl jsem zklamán především tím, že už tam není žádná další kapitola ...

Celkově se mi hodnotí hodně těžko. Za přečtení určitě stojí, je myslím docela přínosná v tom, že některým lidem může otevřít oči ve vkládání falešných nadějí do internetových seznamek a zdvihnout směrem k nim varovný prst. Nejedná se o bůhvíjak hodnotnou literaturu, ale sám autor ji zcela určitě nepsal s ambicemi na chvalozpěvy kritiků a literární ceny. Na druhou stranu jsem si stačil i na těch necelých 300 stranách docela oblíbit autorův humor. Takže palec nahoru a hurá do seznamování, pardon, do čtení ...

Katuska001
10.02.2013 5 z 5

Hezky napsaná drsná kniha o tom na koho člověk může narazit a navíc mít ho i za partnera a co z něj ještě dokáže vyklubat a kam až to člověka může dovést...

Autorovy další knížky

2012  71%Život, net a seznamka, aneb deníček šíleného chlapa
2014  65%Teorie a praxe poradenské psychologie
2017  80%Vyšetření a výzkum mozku
2021  92%Vývojová neuropsychologie
2019  80%Psychofyziologie hypnózy a hypnotických sugescí