Život naživo

Život naživo https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271671/bmid_zivot-nazivo-Y4I-271671.jpg 4 50 10

Tato kniha je naplněna autentickými příběhy lidí, kteří za autorovy přímé účasti prožili smrt zaživa. Zhoubný proces v těle, známý jako rakovina, mnohým z nich umožnil vstát z mrtvých, když předtím překonali sami sebe a povýšili nemoc na dar k rozšíření vlastního smyslu života a vědomí i k prospěchu druhých. Autor otevřeně poukazuje na úskalí a náročnost této cesty, i na neúspěchy, kterým se někdy nelze vyhnout. Přidává vlastní zkušenosti i pochopení smyslu prožitého a ukazuje, jak je možné nemoc, která je signálem k probuzení, odvolat a použít pro život. Demonstruje to na příkladu 1 + 1 = 1, který sjednocuje dva protikladné principy uvnitř nás do zrození třetího principu — kosmického dítěte neboli duchovního středu. „Život miluji a vím, že neviditelný svět, který nazýváme smrtí, jsme ve skutečnosti my osobně ve strachu před životem. Obdivuhodných obratů zpět do života při dotyku smrti přibývá. Nikoli z nevysvětlitelně tajemných nebo magických důvodů, ale z jasného úmyslu projevit život.“... celý text

Přidat komentář

lucin_a
01.01.2023 5 z 5

Kniha nas vede k zamysleni nad zivoty a osudy lidi kolem nas i nas samotnych.

asakz
30.12.2022 5 z 5

Překrásná, hluboká a hlavně živá kniha, která za mnou přišla sama jako zjevení. Původně jsem ji náhodně vybral jako dárek k Vánocům, ale po zběžném prolistování usoudil, že jejím hlavním tématem je rakovina a že je tedy jako dárek příliš morbidní. Zůstala tedy u mne a ačkoliv mne svou tématikou léčitelství rakoviny nijak neoslovovala a měl jsem rozečtené jiné knihy, den před Vánoci na mne zapůsobila těžko pochopitelnou magickou přitažlivostí, že jsem neodolal a začal ji číst. A tak jsem zjistil, že titul knihy přesně odpovídá jejímu obsahu - je to kniha o životě a o lásce k životu, nabitá kouzelnou poezií a mystikou tak živou, že to snad ani nelze slovy zprostředkovat, takže má člověk pocit, že ta kniha samotná je opravdu živá, jako by do ní Vladimír vložil kus svého Ducha. Trochu mne zaskočilo, když jsem zjistil, že autor tento svět opustil poměrně náhle a nečekaně zhruba 3 roky po jejím dopsání. Nějakou dobu jsem nad tím spekuloval, ale pak jsem pochopil, že to nemá smysl. Cesty života jsou nevyzpytatelné a snaha uchopit je rozumem marná. Proto je na Stromu života nejprve Moudrost a teprve potom Porozumění. A o tom to celé je :-)


a304
05.10.2022

(SPOILER) Všimnout si signálu, neignorovat jej, sbírat informace, prověřovat jejich pravdivost, komunikovat s odborníky, šířit ověřené informace, citovat odborníky a jejich výzkumné práce, jejich publikační vědeckou činnost a snažit se porozumět a pokusit se utvořit vlastní názor. Stoupenci rozumu a srdce.
Člověk má mozek, srdce , učí se od přírody. Její pravdivé principy jsou ověřovány statisíce let a fungují, tam hledat manipulátory nemusíme.
Na knize se mi líbí skutečnost, že aktivní přístup člověka k problému a touha pokorně stát na straně ochrany života a víra, že život má smysl. Příroda žije bohatým způsobem a jedno podporuje druhé.
Strach je negativní emoce a ta životu neprospívá, je-li silná, stupňující a bez konce.
Autor nezatajuje, rozkrývá, motivuje k životu.
Doporučuji .

Elea
25.04.2021 5 z 5

Jsem nesmírně ráda, že jsem se s touto knihou potkala, nabídla mi hodně témat k přemýšlení. Určitě se k ní budu vracet.

YA-girl
25.04.2020 5 z 5

Hluboké myšlenky, hluboký význam. Už jenom číst si tu knihu je uzdravující samo o sobě. Já mám pana Vláďu Kafka i naposlouchaného, takže jsem při čtení slyšela jeho uklidňující, povzbuzující hlas, jak ke mně promlouvá... to má taky léčivý efekt :). A když pak podle toho, co se dozvíte, začnete po krůčcích měnit svůj život, nemůžete nevyhrát... :-) Pan Kafka říkával, že kdyby to, co říká a píše, změnilo život byť jenom jedinému člověku a pomohlo mu to se uzdravit, stojí to za to. Já se tedy hlásím :-)

misa_raw
12.03.2020

Těžko popsat slovy, něco úžasného, vřele doporučuji. Určitě ji nebudu číst jen jednou...

Martina1725
02.01.2018 3 z 5

Zajímavá kniha, ale autor mohl více rozvést příběhy čtenářů a to čím se konkrétně uzdravili.

Jordyz
09.01.2017 5 z 5

V této knize je opravdu spousta zajímavých úvah, tak jiných a tak neskutečně logických, že mě až zaráží, že jsem se na to z tohoto pohledu nikdy nedívala... Jsem ráda, že knihu mám ve své knihovně a můžu se k ní ještě vrátit. Musím napsat to hlavní, co mi kniha dala, i když mi to připadá jako klišé....dala mi naději a pocit, že dobro opravdu něco znamená! V tomhle světě už člověk kolikrát přestává věřit...

RenataP
23.04.2016

Tak to se říká, že bude autor dlouho živ.
A to je dobře, protože je jedna z opravdu nejlepších knih, které jsem kdy četla. Vnímavá a čtivá tak, že se ani nenadějete a jste v půlce. Zdánlivou krutost světa obalí do logiky, naděje, lásky a do zdravého selského rozumu. Buřič zdravého rozumu! Parádní kniha.

Norna
08.01.2016

Technická poznámka.....je zde přiřazen autor Vladimír Kafka (1937-1970), to je ale omyl. Napsal ji sice Vladimír Kafka, ale ten zaplať bůh stále žije (nar.1963). Je také autorem knihy MINULOST JE MRTVÁ, ŽIVOT ZAČAL PRÁVĚ TEĎ.
Odkaz na jeden z jeho rozhovorů: https://www.youtube.com/watch?v=bJa6v-INQzg