Život bez úzkosti

Život bez úzkosti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496825/bmid_ako-prekonat-uzkost-bc3-496825.jpg 4 16 3

Podtitul: Jak se vymotat z úzkostných stavů a znovu se nadechnout Kniha, která se okamžitě dostala na seznam bestsellerů New York Times. Představujeme vám návod, jak se vymanit z nekonečného cyklu obav a strachu, který pohání úzkost, závislosti a návyky. Autor vám srozumitelně, krok za krokem popíše postup, který se mu osvědčil v klinické praxi. Na úzkost dnes narážíme na každém kroku. Jsme přehlcení a vystresovaní – ať už jsme vystaveni problémům veřejným, jako je pandemie, nebo čistě soukromým, jako je výchova dětí a každovečerní boj s chutí na víno. V této dokonale načasované knize Judson Brewer čtenáře učí, jak úzkost vyrýt i s kořeny. Stačí k tomu jednoduchá cvičení zaměřená na mozkovou činnost a triky, které může použít každý. Úzkost si většina z nás představuje jako nepříjemný pocit, který může mít různou sílu – od mírné stísněnosti až po neovladatelnou paniku. Ale to není vše – úzkost je i motorem, který pohání návyky a zlozvyky, které si náš mozek udržuje v domnění, že mu pomáhají se vyrovnat se životem (takovým návykem může být například přejídání, prokrastinace, utíkání na sociální sítě, obsesivní listování špatnými zprávami apod.). Úzkost navíc vzniká v té části mozku, která odolává racionálnímu uvažování. A tak se může stát, že se ocitneme v začarovaném kruhu návyku úzkosti, ze kterého se nedostaneme myšlením ani silou vůle. Dr. Brewer své čtenáře učí, jak zmapovat své návyky, a tak zjistit, co je spouští; jak je zneškodnit pomocí jednoduchých, ale účinných cvičení zvědavosti a jak vycvičit svůj mozek pomocí všímavosti a jiných technik, které se v jeho výzkumném centru prokázaly jako perspektivní. Tato kniha je výsledkem dvacetiletého výzkumu a práce s tisícovkami pacientů, a to včetně olympijských sportovců a trenérů či významných osobností v politice a v byznysu. Je to srozumitelný program, který je zaměřený na praktická řešení a který může k boji s úzkostí použít každý, ať trpí mírnými obavami nebo panickými záchvaty.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Audiolibrix
Originální název:

Unwinding Anxiety , 2021


více info...

Přidat komentář

Clea3112
19.11.2022 3 z 5

V knize najdete několik zajímavých podnětů, ale jako celek na mě působí velmi rozvláčněle. Jako by si autor dal za úkol, že musí napsat 350 stran a dělal vše pro to, aby tuto naplánovanou normu dodržel. Tím se bohužel ztrácí hlavní myšlenková osa a musíte si občas připomínat, o čem že to posledně autor mluvil a k čemu to mělo směřovat. Takže za mě trochu zklamání. Kniha hodně staví na technikách mindfulness a práci se zlozvyky, což samo o sobě není špatné. Stačilo však 120 stran a konečný efekt by byl působivější.

clare01
24.07.2022 2 z 5

Pro mě je kniha bohužel velké zklamání. Z názvu sice vyplývá, že se zabývá úzkostí, ale není to tak úplně pravda. Spíše se dočtete o tom, jak se budují návyky a jak se zbavit zlozvyků (alkohol, kouření, záchvatovité přejídání). O úzkosti autor píše pouze okrajově a z mého pohledu příliš povrchně. Navíc by se poselství celé knihy dalo shrnout do jednoho článku a ne na téměř 350 stran. Čtení pro mě bylo úmorné a musela jsem se do něj nutit, protože jsem pořád čekala, až přijde nějaký aha moment, ale ten bohužel nepřišel. Pokud vás zajímá tématika úzkosti, doporučuji určitě sáhnout po jiné knize.


Jurajovamaka
18.02.2022 5 z 5

Odborníkmi spracovaná kniha o ÚZKOSTI a jej zvládaní, prekonávaní...v mnohých výskumoch sa s autormi stotožňujem...
Odporúčam pre ľudí, ktorí si prechádzajú zložitejším životným obdobím a potrebujú povzbudiť, prípadne hľadajú odpovede na mnohé nezodpovedané otázky.

Štítky knihy

úzkost

Autorovy knížky

Judson Alyn Brewer
americká, 1974
2021  71%Ako prekonať úzkosť

Kniha Život bez úzkosti je v

Právě čtených2x
Přečtených21x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst27x
Chci si koupit10x