Život bez hranic

Život bez hranic https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174231/mid_zivot-bez-hranic-Bkv-174231.jpg 4 64 14

V roce 2007 šokovala Chrissie Wellingtonová svět, když zvítězila na nejslavnějším ze všech ironmanů – na havajské Koně. Život bez hranic je příběh její cesty na vrchol, dětství v Anglii, zdolávání hor v Nepálu, plavání v moři plném žraloků, absolvováním dlouhých treků v Argentině, až po první úspěchy v nejdrsnějších sportovních kláních. Od té doby zvítězila ve třech desítkách nejtěžších triatlonů na světě, překonala několik světových rekordů, ale také bulimii, brutální dospívání a bídný osobní život. Jde o inspirující příběh, ženskou variantu mužských příběhů, které známe z bestsellerů Běhání s Keňany nebo Jez a běhej.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

A life without limits , 2013


více info...

Přidat komentář

Vesina
13.07.2021 5 z 5

Neuvěřitelná Chrissie !! Smekám !! Tohle si rozhodně musíte přečíst …. A pokud hledáte inspiraci, tak tady ji máte !!

PavlaTr
29.01.2021 5 z 5

Pozoruhodný příběh obyčejné holky ,která se přes všechnu dřinu a píli dokázala dostat ve třiceti letech mezi profesionální sportovce a vyhrát spoustu závodů mistrovství světa a pokořit mnoho rekordů v nejdrsnějších sportovních disciplínách vůbec - klobouk dolů !!! Kniha se mi moc líbila !!Doporučuji sportovcům všech věkových kategorií jako inspirující příběh........


gretl74
14.11.2018 3 z 5

Neposoudím, nedočetla jsem (jako jednu z mála). Strašně nezáživné ...

KatkaK13
23.04.2018 5 z 5

Chrissie byla pro mě neskutečná bojovnice... jako sportovkyně jsem její odhodlání, dřinu a neschopnost odpočívat chápala, dokázala jsem se vžít do tréninků a celý příběh mě doslova pohltil. Držela jsem jí strašně pěsti, obdivovala její vůli a moc se mi líbila přízeň její rodiny. Kniha se ke mně dostala náhodou, původně jsme ji neplánoval ani číst, ale rozhodně doporučuji sportovcům i nesportovcům si tento obdivuhodný příběh přečíst, nebudete litovat.

Sandalkar
13.01.2018 4 z 5

Všemi vychvalované Born tu run nebo Běhání s Keňany mě nenadchlo. K téhle "bežecké" knize jsem proto přistupovala hodně obezřetně. Po pár stránkách jsem se ale nadchla. Chrissie Wellington bez příkras popisuje svůj život od dětství, přes boj s bulimií, úspěchy při práci i těžké začátky v profesionálním sportu. Za mě nejlepší běžecká knížka, kterou jsem četla.

Amazonka72
05.09.2017 3 z 5

Tento komentář píší po čtyřech letech od přečtení knihy. Nedá mi to však nezmínit se zde, že díky ní jsem v sobě našla sílu a ohodlání přihlásit se a uběhnout svůj první půlmaraton. Uběhla, a od té doby jich mám na kontě dalších šest.
Je to kniha, která Vás nakopne. Nemusíte být odmalička vrcholovými sportovci, ke sportu se můžete dokonce dostat až ve zralém věku. Důležité však je, co Vám sport přináší. A pak v sobě musíte najít sílu a odvahu překonat různé, a zdánlivě nepřekonatelné překážky. Když se Vám to podaří, pak euforie v cíli je tou pravou odměnou. Nic se jí nevyrovná.
A o tom je tato kniha. Toužíte-li se postavit na start, může být tím pravým začátkem jak s úsměvem na rtech dorazit až do cíle.

Sméťa11
11.11.2016 4 z 5

Dobré, lepší, ještě lepší. Dobré, pohodové čtení, úsilí a dřina za úspěchem Chrissie je obdivuhodné. Báseň Když......se stala mojí mantrou při tréninku

evarec
04.03.2015 5 z 5

Inspirativní knížka, upřímné vyprávění o tréninku, o závodech, o osobních bojích a o překonávání překážek. Na knížce je sympatické, že autorka se nepopisuje jako superhrdinka, svěřuje se i s vnitřními problémy. Pro sportovce určitě zajímavá kniha.

Bran
07.01.2015 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá, na každé stránce motivace pro vlastní snažení. K tomu popis bezesporu velmi zajímavého života Chrissie Welington a spousta informací ze světa triatlonu, včetně podrobných zážitků z nejprestižnějšího triatlonového závodu Ironman na Hawaii. Pokud se jen trochu zajímáte o tento sport, určitě se vám kniha bude líbit :)

Niky25
18.11.2014 5 z 5

Zajímavě podaný příběh jedné ženy, který s vrcholovým sportem začíná až kolem 30let. Autorka popisuje svou cestu na vrchol, která není vůbec snadná. Dále popisuje svou účast na závodu Iron Man v Kone, a další triatlonistické závody. Velmi inspirující kniha s tím, že když si člověk jde za svým cílem, dokáže cokoliv.

arthera
17.11.2014

Kniha je zajímavá, cesta k úspěchu, překonávání zranění, trénink při plném pracovním vytížení. V tomto je velice inspirativní. Mně osobně vadila autorčina sebe-psychoanalýza, která se táhne celou knihou. Ve výsledku na mně Chrissie působí jako vyjímečná závodnice, ale zároveň v ní vidím malou smutnou holku, které se i po tak skvělých sportovních výkonech, nepodařilo mít se ráda.

dillemik
25.08.2014 4 z 5

Hlavní myšlenka? Tělo a mysl neznají hranic. Je jen na nás, jak s tím naložíme. Ten, kdo chce něco dokázat musí ty hranice posouvat díky utrpení a bolesti. Jinak to nejde.

frammi
19.06.2014 5 z 5

Hodně čtivá a inspirativní kniha pro všechny co rádi sportují nebo se o sport zajímají.

JanaDor
18.01.2014 4 z 5

Kniha je napsána jednoduše a čtivě. Při čtení jsem jen zírala co dokáže člověk ve sportu, jak překonává sám sebe. Kniha je velice inspirativní a zajimavá. Ráda jsem si ji přečetla, ale nečekejte žádný literární skvost, je to spíše o tom sportu.

Štítky knihy

sport běhání, běh sportovci sportovní prostředí sportovní trénink

Autorovy knížky

Chrissie Wellington
anglická, 1977
2013  81%Život bez hranic