Živí mrtví: Cizinec a další příběhy

Živí mrtví: Cizinec a další příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528446/bmid_zivi-mrtvi-cizinec-a-dalsi-pribehy-657f2f2de8747.jpg 3 13 6

Dosud nikdy nevydané příběhy ze světa slavné komiksové série! CIZINEC Mrtví nekráčejí jen Amerikou! V titulním příběhu se podíváme do Barcelony během prvních dnů nákazy. Jak se dostat z města plného mrtvých, když jste jen cizinec? Famózní výtvarná záležitost atypického formátu! MICHONNE, TYRESE, MORGAN, GUVERNÉR Jak přišla Michonne ke svým dvěma chodcům? Jak přežili Tyrese a Morgan? Jak zahájil Guvernér svou vládu ve Woodbury? Čtyři krátké příběhy ze začátku apokalypsy! NEGAN ŽIJE! A nakonec příběh, kterým se dostáváme až za konec komiksové série Živí mrtví! Mnoho hrdinů, včetně těch nejoblíbenějších, zemřelo, ale Negan, jeden z největších komiksových parchantů, žije dál! Jak dlouho mu ještě vydrží štěstí?... celý text

Přidat komentář

risha03
10.04.2024 4 z 5

Pfff. K úctě dokonalé série, čtyři z pěti. Jen kvůli tomu, protože první polovina je o ničem a máte ji přečtenou za 10 minut. Následující krátké jednohubky, nu, nanejvýš se pousmějete. Za něco (málo) stojí až příběh o Neganovi.

BrooksWasHere
28.03.2024 4 z 5

Po takmer roku som sa konečne vrátil do môjho obľúbeného komiksového sveta a opäť som si to nesmierne užíval.
Pár poviedok je síce slabších, niektoré sú lepšie (hlavne v tej o Neganovi krásne vidno Kirkmanov geniálny rukopis) ale celkovo sa jedná o (v rámci možností) príjemný návrat do sveta chodiacich mŕtvych, ktorý by nemal žiadny skutočný fanúšik vynechať.
Za mňa 75%


Kapis
27.02.2024 2 z 5

Vcelku zbytečné, nic moc nepřidávající, trochu jsem se pobavil u Negana. Nevím, jestli autor byl někdy v nějaké vypjaté situaci a zda-li v takové situaci mluvil v rozsáhlých košatých monolozích. Ono to tak spíš nebývá, když se situace nečekaně zvrtne a člověk nemá moc času. No tak ale, protože mám doma všech 32 dílů, tak jsem za těch pár kaček přibral i tento, myslel jsem ale že to bude lepší.

Terva
17.02.2024 4 z 5

„Barcelonou se během staletí
prohnalo bezpočet velkých epidemií,
ale vždycky zmizely
a život přetrval.“
(Cizinec)

Druhý spin-off ze světa série Živí mrtví. Po příběhu „Teď poznáte Negana“ přichází šest příběhů ve svazku nazvaném „Cizinec.“ Musím se však přiznat, že jsem nepochopil proč píšou v anotaci „atypický formát.“ Atypický formát byla kniha „Teď poznáte Negana“ - velká kniha s tvrdými deskami. Naopak příběh „Cizinec“ je vlastně v klasickém formátu, ve kterém vyšlo všech 32 příběhů „Živí mrtví.“ V knihovně to krásně ladí, výjimkou je právě již dříve vydaný příběh „Teď poznáte Negana“, který je asi o tři centimetry vyšší, než ostatní sešity. A další negace je fakt, že toto nejsou čtyři příběhy, jak se píše v anotaci, ale je to šest příběhů. Obsahy, komentáře a hodnocení najdete v sekci „Části díla“ a nebo rovnou zde:

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/zivi-mrtvi-komiks-zivi-mrtvi-cizinec-a-dalsi-pribehy-528446

Citát: Byla jsem na sebe tak pyšná, že jsem na vteřinu skoro přestala být smutná, když jsem vám usekávala ruce a čelisti. (Michonne)

Nějak jsem nepochopil Crew, proč tu anotaci tak popletli. Pane Pavlovský, trochu si ty své ovečky ostříhejte, nebo na ně pošlu Negana s Lucille! Jinak to shrnu: nejlepší příběhy jsou Michonne, Guvernér a Tyres. Nejhorší je Morgan – strašně ufňukaný příběh. Ostatní jsou průměr. Celkově jsem přemýšlel, co tomu dát. Nakonec to rozhodl příběh „Negan Žije!“ Kurevsky sprostej a brutální chlápek, který mě ze začátku strašně sral, ale pak jsem mu přišel na chuť a ke konci jsem mu dokonce i fandil. Poslední příběh v tomto svazku (šestý příběh!!!) rozhodl, a já dal za celý svazek čtyři hvězdy.

Citát: Tohle dělám, když nežeru, neseru, nehledám něco, co bych sežral, nebo nehledám něco, čím bych si po sraní utřel prdel. Měl bych víc číst. (Negan žije!)

fvalek
10.02.2024 3 z 5

Živé mrtvé nemám dočtené komplet, ale sleduju je a vím v podstatě o všem tam. Tyhle příběhy mi přišly... do jisté míry velmi krátké a tak nějak maličko o ničem (záleží jak který), ale na druhou stranu to byly takové milé jednohubky, které šly buď trošku za běžnou sérii (třeba Neganovo pokračování, epidemie v Evropě apod.), nebo přiblížily nějaký výrazný aspekt standardních postav. Cizinec se mi celkem líbil svým prostředím a zajímavým akčním příběhem. Rickův bratr byl nakonec celkem překvapením, které mě sice donutilo přemýšlet o tom, jestli tenhle příběh jen tak trošku neparazituje na někom známém, ale asi nemám nic proti. Hezký byl příběh i Michonne a tak nějak i Negana (možná až moc mainstreamový Negan a příběh trošku naivní). Morgan a Tyrese mi nějak neutkvěly a Guvernér byl bohužel jenom povídání, které sice navázalo na komiks, ale v téhle knize to bylo vážně strohé a nicneříkající.

Asi mě tahle kniha nijak neurazila, ale ani nenadchla. Podobné krátké příběhy se vždy hodí, ale kdyby je člověk nečetl, tak se mu taky nic nestane. Potenciál v tom je a rozhodně je to milý návrat do ukončené série. Třeba vyjdou nějaké další. :)

AngelDerring
30.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Snad jen guvernéra jsem četl již dříve. A v celku jsem dostal to, co jsem očekával. No asi takto, pokud Vás nudil 13 díl a okolo, kde se jen kecalo, tak tohle bude jen zastávečka. Kresba klasika, já jsem z celu nadšen, včetně ní. Jsou to kraťouličké příběhy a opravdu jsem si to četl pomalu a kochal se, ale a zkrátka to bylo za 40 minut za mnou. Vše pak stojí na Neganovo příběhu, který je nejobsáhlejší. S Rickovo bráchou je to spíše o koukání a málo slovech. No a Michone, Tyrise, Morgan a Guvík... příběh o čtyřech stránkách, které mohly být v hlavním komixu, jako vsuvka, bonus. Což zachází k tomu mínusu. V 32 díle je návaznost na obrázek, který zde mohl být doplněn s možností, že by Kirkman udělal něco... A to něco. Tento komix mohl mít ještě jeden příběh, který vyšel jako alternativní konec... mrtváci a mimozemšťani, osobně si nevzpomenu na název, ale je to kánonické a je to alternativní konec serie. Suma sumárum jsem nadšen, bavil jsem se a neskutečně se těšil a budu zas! Tohle chcete, ale čekejte jen kecání, bez většího wow monentu...

Část díla

všech 6 částí díla

Autoři knihy

Robert Kirkman
americká, 1978
Brian K. Vaughan
americká, 1976

Kniha Živí mrtví: Cizinec a další příběhy je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst2x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x