Zita Kabátová: Sto let a já

Zita Kabátová: Sto let a já https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124595/bmid_zita-kabatova-sto-let-a-ja-JpA-124595.jpg 4 14 4

Blíží se sté narozeniny poslední žijící hvězdy prvorepublikového filmu paní Zity Kabátové a tak, jako tomu bylo v případě režiséra Otakara Vávry, i ona cítí povinnost rozloučit se se čtenáři knihou, která shrnuje její bohatý život a ve které prozradí i to, o čem dosud mlčela. Její poslední kniha nese už ve svém názvu základní poselství; kdo jiný by měl podat svědectví o událostech mnoha desetiletí, než právě Zita Kabátová? Sto let a já je unikátním ohlédnutím za životem ženy, která jako jedna z vyvolených psala historii československého filmu.... celý text

Přidat komentář

Kerberos
09.11.2022 5 z 5

Paní Zita Kabátová byla prostě dáma z dobré rodiny se skvělým vychováním, vkusem znalostí jazyků. Krásná herečka s velkým charismatem. Kniha je opatřena fotografiemi.

May
15.01.2016 5 z 5

Kniha o životě báječného, vtipného, milého, hodného člověka .... to jsem chtěla napsat původně :-) Pravdou je, že tam chybí, že to byla dáma v tom nejlepším smyslu toho slova, taková jakou si s pojmem první republiky spojuji. Paní Zita Kabátová byla DÁMA od narození až do svého odchodu! Kniha se musí líbit téměř komukoli, ať má rád prvorepublikové filmy či nikoli, je o životě :-)


minirock
09.11.2015 5 z 5

Z té knížky sálá radost ze života, nezkušenost mládí, moudrost stáří, ohromná pohoda. Paní Zita Kabátová byla výborná herečka, krásná žena a její vyprávění jsem si opravdu užil.

vintager
10.08.2014 5 z 5

Skvělá kniha, při které se můj už tak velký obdiv k paní Kabátové ještě zvětšil a zároveň se člověk zasmál.