Žirafy neumí tančit

Žirafy neumí tančit https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421739/bmid_zirafy-neumi-tancit-AWV-421739.jpg 4 18 7

Gerald je vysoká žirafa s dlouhatánským krkem. Jeho kolena jsou děsivě roztřesená a nohy poněkud tenké. Gerald miluje tanec. Rád by se připojil k ostatním zvířatům a tančil s nimi tanec džungle. Jenomže jak všichni dobře víme, žirafy nemohou tančit… nebo že by ano?

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Giraffes Can't Dance , 2001


více info...

Přidat komentář

Litocha
24.03.2024 3 z 5

Poněkud krkolomnému příběhu neprospívají klopýtavé a šroubované verše. Spoustě veršovaných knížek dělají překladatelé medvědí službu - a tohle je jedna z nich. Z celé knížky jsou nejzdařilejší ilustrace, nejvíce se mi líbily taneční kreace různých zvířat. Celkově se ale jedná o naprostý průměr.

ZůzaSomolka
08.08.2023 5 z 5

Pri prolistovani mi kniha prisla kruta - vsechna zviratka se zirafakovi vysmivaji, a tak jsem ji v knihkupectvi nakonec nechala, i kdyz ma moc hezke obrazky. Nakonec jsem neodolala a pujcili jsme si ji v knihovne. Ve finale me zas az tak neurazi, kratky (na kazde dvoustrance je maximalne 8 versu) versovany pribeh je o tom, ze se clovek nema nechat ovlivnit tim, co mu rika okoli, a delat to, co chce (takze i ponauceni to ma). Ilustrace pres celou stranku jsou opravdu krasne. Idealni pro deti 2-3roky. Tak akorat ji celou precist pred spanim.


dohnálci
13.05.2023 3 z 5

Krásná kniha o tom jak je třeba obrátit se do sebe a najít svou "melodii", se kterou souzníte a vaše konání pak získá ladnost a smysl. Obávám se však, že toto hluboké zamyšlení v knize moc malých a ani velkých čtenářů nenajde. Čimž kniha bohužel velmi ztrácí a stává se pro cílovou dětskou skupinou jen hezkou knihou se zvířátky.

LunaL.
18.12.2021 3 z 5

Hezká knížka, děj psaný v rýmech. Jen toho textu je tak málo, že je celá kniha snad na pět minut. Pobavila mě představa, jak žirafa tančí a dělá salto :D Po dočtení knihy jsme se synem určovali zvířata Afriky a všimli si, že na každé stránce se někde schovává cvrček - hledání syna hodně bavilo :) Na jedno přečtení hezká, nevím ale, jestli bychom se k ní ještě vrátili

muchomurka
08.10.2020 3 z 5

Knížka s milým poselstvím a hezkými ilustracemi. Ti lvi tančící tango a nosorožci rock'n roll mě pobavili. Jinak chvílemi až otrocké verše na sílu srážely knížku a příběhu to škodilo. Knížka neurazí, ale ani nějak extra nenadchne. Stačí půjčit z knihovny, přečíst a vrátit, netřeba ji mít doma.

Kattie
05.02.2020 3 z 5

Příběh o žirafě, která neuměla tančit. Všechna zvířata v džungli se jí smála, až na cvrčka, který ji naučil tančit do tónů zvuků přírody a vše dobře dopadlo. (Až na to, že kdyby se ta žirafa tančit nenaučila, smáli by se jí dodnes :) ). Barevné, veselé obrázky se synovi líbí. Kniha trochu trpí tím, že je to překlad a musí se to veršovat... "Prasata tu válí valčík, nosorožci rokenrol, lev zas lvici vede v tangu, dali si ho za úkol".

bibi.r
02.12.2019 3 z 5

Veršovaný a milý příběh pro nejmenší děti s pěknými ilustracemi.
Věkově od 2-3 let.

Štítky knihy

žirafy

Autorovy knížky

2019  70%Žirafy neumí tančit

Kniha Žirafy neumí tančit je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
dalších seznamech3x